Elektromobil Broon F8 – splněný sen každého dítěte!

Tohle auto má všechno. Nezávislé odpružení, diferenciál, kotoučové brzdy a operační systém Android. Dokonce si lze připlatit za duální motory a pohon všech čtyř kol. Háček? Jde o 1,2m dlouhé autíčko pro děti.

Dětský elektromobil Henes Broon F8XX může být malý jednomístný sporťák nebo klidně SUV. Karoserie je postavena velmi modulárně.
foto: Henes

Maximální rychlost elektromobilu Henes Broon F8 je 16 km/h. K dispozici je i bluetooth dálkové ovládání, když chcete děcko spíš svézt než ho nechat řídit samotné. Pořizovací cena se pohybuje kolem $1000 s tím, že vůz je velmi modulární a lze jej přestavět ze sporťáku třeba na SUV.

Tvůrci vozu pochopitelně maximálně dbali na bezpečnost, a tak jej vybavili kromě kotoučových brzd také aktivním bezpečnostním systémem a pokročilými bezpečnostními pásy. Celkově jde ale o plnohodnotné, plně elektrické auto pro jednoho (max. pětiletého).

auto elektromobil Henes Broon F830

foto: Henes

Podle testu magazínu Wired, resp. jejich pověřence, auto skutečně stojí za to. Problémem může být místo uvnitř – děti s mírnou nadváhou už mohou mít problém se do vozu usadit. Stejně tak jde zatím pouze o prototyp, takže dostupnost je taktéž omezená.

auto elektromobil Henes Broon F830

foto: Henes

Auto je vybaveno 24V/14Ah baterií a je určeno pro děti od 1 do 5 let. Na jedno nabití podle našich odhadů ujede vyšší desítky kilometrů. Rodiče mohou na 7″ displeji tabletu snadno nastavit veškeré možnosti auta, např. maximální rychlost.

auto elektromobil Henes Broon F830

foto: Henes

Pro děti jde bezesporu o hračku snů – a pro dospělé nejspíš taky, protože lze auto snadno ovládat dálkovým ovládáním.

auto elektromobil Henes Broon F830

foto: Henes

9 Comments on “Elektromobil Broon F8 – splněný sen každého dítěte!”

  1. Osobně by mne spíše
    Osobně by mne spíše zajímala prodejnost tohoto vozítka. Je sice nádherné, a je vidět, že v některých státech světa, muže být místo politiky i místo pro technické podnikání a nabídku pro budoucí závodníky F1. Na běžné komunikace asi nikde na světě řidič s tímo vozítkem nemůže. Takže se bude jednat o potomka majitele pozemku a uspěšně prosperující firmy. Věk řidiče 1-5 let jasně určuje i možnou rychlost vozítka aby si adept osvojil nejen reakce ale i ovládání autíčka. Podobných podnikatelu a firem je ve světě dost, jen nějak chybí konkurence z ČR. Vzdělance sice máme, ale modelařina a podnikání v hračkářství 21.století se zde spokojuje pouze v obchodní činnosti, tak jako se vším.

    1. Zkuste podnikat když vám
      Zkuste podnikat když vám stát a EU hážou klacky pod nohy, když se daří jen těm kdož zvládnou vypisovat žádosti o dotace. Proč se asi zvedá ekonomika USA a ne EU? Nedávno byl na hospodářkách zajímavý článek, ještě jej pohledám, právě na toto téma, tedy ekonomiku, ne autíčka.

      Já bych řekl že se na to budou vztahovat stejná pravidla jako na ty elektrické čtyřkolky které se u nás už běžně prodávají (byť brzdí jen motor, regulace je divná a kola nejsou vůbec pogumovaná)

      Napadá mne ještě jedno využití poté co děcka odrostou, jelikož to uveze minimálně 20kg, tak to může přepravovat i nákup, jestli je to vybaveno funkcí dálkového ovládání. Mám jen strach, jsetliže spojené nebude nějak šifrované, že by se to dalo použít k únosu dítěte.

      1. V čem konkrétně vám EU
        V čem konkrétně vám EU háže v podnikání klacky pod nohy?
        To, proč se zvedá ekonomika USA a ne EU je dáno mnoha faktory a určitě to nemá smysl házet na EU. Stačí se podívat na jednotlivé státy individuálně a jasně uvidíte, že jsou mezi nimi velké rozdíly. Spíš se ptejme, proč Řecko skoro zkrachovalo a naopak Německu nebo Estonsku se daří dobře. Kdyby to totiž bylo zlým Bruselem, tak by se muselo všem dařit stejně špatně.

        1. nemozete davat ako priklad,
          nemozete davat ako priklad, zopar uspesnych. pretoze tu vacsinu neuspesnych nikto nevidi 🙂

          to je analogia k tvrdeniu, – toto je system vyhravajucich.
          znamena totiz, ze v nom musia byt logicky aj prehravajuci,
          ktori sa ale nespomenu 🙂

          uspesny podnikatel v spravodlivom systeme neexistuje, iba podnikatel 🙂

    2. Co já bych v dětství za
      Co já bych v dětství za takovou hračku dal. A to jsem nebyl potomkem majitele prosperující firmy, ale spíš statkáře a všude okolo bylo spousta polních cest. Otázka je, jak by to to vozítko při dlouhodobějším ježdění po takových cestách vydrželo. Ale při 16 km/h asi v pohodě 🙂

Napsat komentář