Ford představil hybridní Mondeo

Ford zahájil výrobu nového Fordu Mondeo Hybrid. Je to první hybrid, který značka vyrábí a prodává v Evropě. Hnací ústrojí auta kombinuje speciálně vyvinutý zážehový motor 2,0 l, elektromotor a lithium-ion akumulátor s kapacitou 1,4 kWh. Kombinovaná spotřeba je 4,2 l/100.

Nový Ford Mondeo Hybrid
foto: Ford

„Mondeo Hybrid nabízí zákazníkům to nejlepší z obou světů – nižší spotřebu a emise elektrického pohonu i dojezd a dynamiku tradičního motoru,“ řekl Roelant de Waard, viceprezident Ford of Europe pro marketing, prodej a služby.

„Díky modelové řadě, do níž patří – nebo budou patřit – i Focus Electric, plug-in hybrid C-MAX Energi i úsporné modely ECOnetic a EcoBoost, získají naši zákazníci ještě širší prostor k optimalizaci provozních nákladů.“

Mondeo se začalo prodávat v roce 1993. Od té doby jich zamířilo k zákazníkům více než 4,8 milionu. Nový model se vyrábí v moderní továrně ve španělské Valencii a v současné době probíhá jeho uvádění na evropské trhy.

Mondea s karoserií sedan a zážehovými motory se budou vyrábět také v petrohradském montážním závodě Ford Sollers. Zahájení prodeje v Rusku je naplánováno na rok 2015.

Historicky nejširší paleta motorizací pro nové Mondeo obsahuje nový zážehový motor 1.5 EcoBoost nebo zdokonalený diesel 2.0 TDCi. Mondeo Hybrid je cenově srovnatelné se vznětovými motorizacemi. I tímto způsobem naplňuje Ford svůj příslib nabídnout zákazníkům, pro něž je hospodárnost provozu prvořadým kritériem, co nejširší výběr.

auto nový Ford Mondeo Hybrid

Pohonné ústrojí nového Fordu Mondeo Hybrid
foto: Ford

Ve Spojených státech je Ford druhým největším výrobcem hybridních automobilů. Celkem jich zde vyrobil již 400 000.

Ford Mondeo HEV si mohou zákazníci v ČR objednat už dnes za velmi konkurenčních 762 990 Kč. První vozy se pak na českých silnicích objeví na začátku příštího roku.

Ford upozorňuje, že uváděné hodnoty spotřeby paliva a emisí CO2 byly naměřeny dle technických požadavků a specifikací evropských směrnic (EC) 715/2007 a (EC) 692/2008 v aktuálním znění.

Uváděné hodnoty spotřeby paliva a emisí CO2 se vztahují na daný model, nikoliv na konkrétní kus. Standardizovaná testovací procedura umožňuje srovnání různých typů automobilů od různých výrobců.

Vedle konstrukčních vlastností vozu ovlivňuje skutečnou spotřebu paliva také jízdní styl řidiče i další netechnické faktory. V jiných částech světa se spotřeba paliva zjišťuje jinými postupy, proto se hodnoty uváděné pro stejný model na mimoevropských trzích mohou lišit.

tisková zpráva

5 Comments on “Ford představil hybridní Mondeo”

Napsat komentář