Elektromotorka Energica EGO: podrobnosti

Magazín Motorcycle.com vyzpovídal Giampiero Testoniho, hlavního technického šéfa továrny Energica. Ta se zabývá výrobou silničních elektromotorek. Elektrická motorka Energica EGO má přijít na trh už příští rok.

Elektromotorka Enegica EGO se začne ve dvou verzích (EGO a speciální omezená edice EGO45) prodávat už příští rok. Cena se má pohybovat kolem 550 000 Kč.
foto: Energica

Giampiero Testoni odhalil v rozhovoru pro Motorcycle.com několik zajímavých podrobností. Například že baterie jsou typu lithium-nikl-mangan-kobalt (lithium-polymerové) a jsou chlazené vzduchem za pomoci speciálního patentovaného systému.

Prohlédněte si elektromotorku Energica EGO na videu:

Chlazení je zde vůbec zajímavá věc. Elektromotorky Energica EGO totiž navíc obsahují i samostatné chlazení pro elektromotor (olejový systém) a kontroler (vodní chlazení). Baterie včetně obalu váží 104 kg, celková hmotnost motorky je 258 kg.

Elektrické motorky budou vybaveny 230V palubní dobíječkou, která dobije motorku během 3,5 hodiny. Za půl hodiny je pak možné dobít baterii na 80 % kapacity pomocí rychlodobíjení.

Už dnes Energica pracuje na nových typech baterií pro budoucí modely elektromotorek. Prozatím jde o ten nejlepší kompromis, který se jim podařilo najít.

8 Comments on “Elektromotorka Energica EGO: podrobnosti”

    1. Pane Anonyme, poněkud mi
      Pane Anonyme, poněkud mi uniká smysl vašeho příspěvku.
      Bylo by možné napsat čeho jsem se dopustil?
      Ale, prosím, takovým způsobem, abych to byl schopen pochopit.
      Děkuji vám.

      Nebo vám snad mnou poskytnutý odkaz na firemní stránky motocyklu s uvedenými všemi možnými technickými údaji a obrázky nefunguje?

Napsat komentář