Kde se nejvíce prodává Tesla Model S?

Magazín InsideEVs si dal tu práci a pokusil se rozklíčovat aktuální výsledky počtu prodaných elektromobilů Tesla Model S za 3. čtvrtletí 2014 podle jednotlivých zemí. Překvapení? Třetím největším trhem je už dnes pro Teslu Čína.

Elektromobil Tesla Model S je zatím zdaleka nejoblíbenější doma v USA. A Tesla nestíhá pokrýt poptávku.
foto: Tesla Motors

Jak v úvodu upozorňují redaktoři magazínu InsideEVs, sledovat globálně prodeje elektromobilů Tesla Model S je takřka nemožné. Především tomu brání fakt, že automobilka Tesla Motors nejzveřejňuje pravidelné měsíční statistiky o prodejích.

Ve čtvrtletích finančních zprávách, jako je ta aktuální, už počty o prodaných kusech jsou, ale nejsou rozděleny podle regionů. O to víc je potřeba ocenit práci, kterou magazín vložil do následující tabulky:

1. : ~11,300
2. : 3,535
3. : ~2,800
4. : ~958
5. : 661
6. : ~576
7. : ~361
8. : ~350
9. : ~346
10. : ~302

Tabulka ukazuje globální rozložení prodejů elektromobilu Tesla Model S od začátku roku 2014 do konce zaří 2014. První dvě místa nejsou překvapením, nicméně Čína na třetím místě tak brzy po začátku prodeje je jednoznačně zajímavá zpráva. Je třeba mít na paměti, že jde o přibližná čísla.

6 Comments on “Kde se nejvíce prodává Tesla Model S?”

  1. A/ vyrobit takovou
    A/ vyrobit takovou tabulečku by si jistě, nebýt lenosti, dokázal každý z tazatelů – potřebná data o počtu obyvatel a příjmech jsou na webu, o prodejích v tomto článku
    B/ časová životnost/užitečnost takové tabulky by byla mizivá (data rychle stárnou) a vynaložená práce neúměrná „zisku“

  2. U Švýcarska bych čekal
    U Švýcarska bych čekal lepší výsledek v tabulce. Ale je to malý stát .
    Kdyby si někdo dal tu práci, a vytvořil žebříček, ne jen podle celkových prodejů, ale podle počtu žijících obyvatel v poměru k počtu prodaných vozidel. Tak třeba Čína By byla někde dole a zmíněné Švýcarsko by dopadlo mnohem lépe.
    Jsem zvědavý jak rychle se na trhu objeví Čínská kopie Elektromobilu TESLA.

    1. Taková tabulka by bezesporu
      Taková tabulka by bezesporu byla zajímavá, ale nutně by pak musela obsahovat i srovnání výše příjmů, resp. příjmové nerovnosti v jednotlivých státech, aby bylo možné dosáhnout alespoň hrubě fér porovnání každého státu. Tak jak je uvedena v článku jde skutečně jen o přehledovou tabulku.

      1. Tak bylo by potřeba do té
        Tak bylo by potřeba do té tabulky zapracovat víc čísel. Z průměru HDP na hlavu dle mého skromného omezeného názoru nelze pracovat, protože průměrný číňan si nemůže na Teslu vydělat za celý život, kdežto nor nebo švýcar ano. Zajímavější, dle mého názoru, by byla tabulka prodeje v závislosti počtu prodejním míst, počtu superchargerů.

Napsat komentář