Mitsubishi chystá nové plug-in hybridy

Úspěch plug-in hybridu Mitsubishi Outlander PHEV v Japonsku i v Evropě usnadnil automobilce rozhodování o dalších modelech. Šéf automobilky Osamu Masuko potvrdil, že v letech 2017-2018 se objeví také plug-in hybridy ASX a Pajero.

Plug-in hybridní SUV Mitsubishi si ve světě díky modelu Outlander PHEV získaly nemalou oblibu. Mitsubishi na tom bude stavět.
foto: Mitsubishi

Nedávno jsme informovali, že plug-in hybridního SUV Mitsubishi Outlander se prodalo už 33 000 kusů na celém světě. To je pro Mitsubishi zásadní úspěch, na kterém chce automobilka dál stavět.

Jen za první polovinu roku 2014 se prodalo 8953 plug-in hybridních Outlanderů v Evropě. Pro srovnání, jen za srpen 2014 se v Evropě prodalo 22 389 klasických modelů Mitsubishi ASX a 20 810 klasických Outlanderů.

Mitsubishi už několik konceptů budoucích plug-in hybridů představilo na největších autosalonech. Loni na autosalonu v Tokiu se ukázal koncept plug-in hybridu Mitsubishi Concept XR, letos byl k vidění i na . Z něj pravděpodobně vznikne model ASX PHEV.

Stejně tak byl v Tokiu k vidění Mitsubishi Concept GC-PHEV, který je předobrazem nového Pajera do zásuvky.

3 Comments on “Mitsubishi chystá nové plug-in hybridy”

  1. Já bych se přimlouval za
    Já bych se přimlouval za to, aby u každého článku o hybridu bylo vždy napsáno, kolik urazí čistě na elektřinu. Například Toyota Prius Plug-in Hybrid max.20 km. Její předchůdkyně daleko méně. Vůz o kterém se moc nemluví, plug-in. hybdrid Volvo V60 ujede až 50 km. To už jsou praktické hodnoty.
    Proč? Protože dneska se hybridem hrdě nazývají i spalováky s brutálními výkony motorů, které elektromotor používají jen pro zvýšení jejich výkonů. s myšlenkou elektromobility jako čistého a tichého provozu to nemá nic společného. Právě naopak.

Napsat komentář