Elektromobil Detroit Electric SP:01 – finální specifikace

Znovuzrozená značka Detroit Electric chce brzy na trh uvést svůj vlastní sportovní elektromobil. Auto do značné míry připomíná . Důvod je prostý. Elektroauto SP:01 je postaveno na stejném základu v podobě Lotus Elise.

Sportovní elektromobil S0:01 obnovené historické značky Detroit Electric
foto: Detroit Electric

Automobilka Detroit Electric chce nabídnout dvě různé verze elektromobilu SP:01 označené jako „Pure“ a „Performance“. Obě budou vybaveny 37kWh baterií a dojezdem 288 km. Performance verze ale zvládne zrychlit z 0 na 100 km/h během 3,7 vteřiny, zatíco Pure během 5,3 vteřiny.

Performance verze bude také narozdíl od Pure vybavena manuální převodovkou a dosáhne max. rychlosti 250 km/h. Pure verze bude mít jako většina ostatních elektromobilů jednorychlostní automatickou převodovku a max. rychlost bude 170 km/h. Výkon Pure verze je 150 kW, Performance se pochlubí 210 kW.

Hmotnost Pure verze 1155 kg, Performance pak 1175 kg. Rozměry obou verzí jsou 3880 délka, 1751 mm šířka, 1117 mm výška.

Konečná cena elektromobilu by se měla pohybovat kolem $135 000, v přepočtu tedy téměř tři miliony korun. Podobná byla cena Tesla Roadster. Je to ale víc, než kolik stojí nejvyšší verze .

Detroit Electric tvrdí, že auta se budou nakonec po různých peripetiích (Holandsko -> USA –> …) vyrábět přímo v Anglii. Prozatím to ale spíš vypadá na vcelku ucházející rendery než cokoliv jiného na obzoru. Držíme pochopitelně borcům v Detroit Electric Palce, ale zároveň nás tak trochu hlodají pochyby.

Uvést na trh nové plně elektrické auto takovýchto parametrů není jednoduché. Ani když jde de-facto o přestavbu Lotusu. Ostatně, potvrdil to v jednom z rozhovorů i samotný když mluvil o vývoji Roadsteru.

Detroit Electric

2 Comments on “Elektromobil Detroit Electric SP:01 – finální specifikace”

Napsat komentář