V Evropě se prodalo už přes 28 000 elektromobilů Nissan Leaf

Nissan Leaf je jednoznačně nejúspěšnějším elektromobilem historie. Carlos Ghosn, šéf Nissanu, nedávno prozradil, že auto jim už skoro vydělává. V Japonsku se ho prodalo přes 40 000 kusů, v USA už přes 50 000. Evropa dohání.

Elektromobily Nissan Leaf a e-NV200
foto: Nissan

Během září 2014 se v Evropě prodalo celkem 1986 elektromobilů Nissan Leaf. To je druhý nejlepší měsíc pro starý kontinent od uvedení auta. Jen v Německu to bylo 176 kusů (z celkově přibližně 700 nově prodaných elektromobilů).

V Británii se během září 2014 prodalo 851 elektromobilů Leaf. Rozdíl proti Německu je dán zejména vládní dotací, které zatím v Německu nefungují. Už i náš západní soused ale připravuje pro elektromobily zvýhodnění, ačkoliv ne přímo finanční.

Británie i Německo nicméně významně podporují rozvoj dobíjecí infrastruktury pro elektromobily, stejně jako ostatní západní evropské země. Prodej elektromobilů přitom v Evropě roste nejrychleji ze všech segmentů nových automobilů.

Celkově už Nissan prodal celosvětově přes 135 000 elektromobilů Nissan Leaf. Jeho evropská verze se vyrábí v britské továrně v Sunderlandu. Ve Španělsku (Barceloně) začal Nissan aktuálně vyrábět svůj druhý elektromobil, elektrickou dodávku e-NV200.

Napsat komentář