Závody létajících dronů ve Francii – jako Hvězdné války

Francouzi si krátí chvíli nejrůznějšími hrátkami. Třeba závody elektrických bugin na ledě. Anebo závody létajících dronů v lese. Dost to připomíná slavnou lesní honičku vznášedel ze starých dobrých Hvězdných válek.

Členové klubu už dnes dumají nad tím jak na drony dostat virtuální lasery díky kterým se budou moct při závodech také sestřelovat
foto: Youtube

Francouzský klub Airgonay sdružuje nadšence do létajících dronů. Pochopitelně netrvalo dlouho než někoho napadlo že by bylo skvělé s nimi zkusit závodit. A nejlépe v lese.

Na první pohled je to skvělá adrenalinová zábava. Drony na sobě mají připevněné kamery, které dávají letcům dobrý přehled o okolí. Přesto se ale musí připravit na občasné kolize jak se stromy a větvemi, tak ostatními drony.

Letecké bitvy nechť započnou! A ten zvuk je prostě boží. Připomíná závody elektrických formulí.

4 Comments on “Závody létajících dronů ve Francii – jako Hvězdné války”

  1. Připomíná mi to dobu
    Připomíná mi to dobu Svazarmu a nástupu radiem řízených modelu. To se též létaly ruzné sestavy podobné velkým akrobatickým (dnes Redbul Air) sestavám včetně slalomu. Je ale pravdou, že dnešní cetiletí si to pamatovat nemohou. Ti tak Hvězdné války na tv nebo videu.

Napsat komentář