Tesla představí nové auto: Model D

Elon Musk na svém twitteru oznámil, že už 9. října představí automobilka Tesla Motors nový vůz nesoucí označení Model D! A také „ještě něco jiného“, ale už neřekl přesně co.

Co bude Tesla Model D? S největší pravděpodobností výraznější modifikace Modelu S
foto: Tesla motors

Podle teaserového obrázku vypadá „Tesla Model D“ velice podobně jako Tesla Model S. Pravděpodobně by tedy mohlo jít o verzi s pohonem všech čtyř kol, případně kabrio verzi, případně delší verzi pro čínský trh.

Stejně tak je možné, že jde o robotické auto (kde písmenko „D“ označuje „Driverless“), o kterých Elon Musk v poslední době rád mluví a říká, že automaticky řízené elektromobily bude mít Tesla k dispozici do tří let.

Jisté je jedno: určitě nepůjde o vodíkové auto. Protože „vodíkové články jsou bullshit„.

Elon Musk

11 Comments on “Tesla představí nové auto: Model D”

  1. súdiac podľa toho, čo
    súdiac podľa toho, čo bolo v druhom tweete, tá druhá vec bude druhé písmeno tejto novej verzie Modelu S s rozšíreným tech packom o asistenčné systémy, ktoré im v porovnaní s konkurenciou chýbajú. Ak by tam bola väčšia karosárska zmena, tak by ju podľa mňa uviedli skôr, keď robili úpravy na výrobných linkách. Veľké zmeny by som rozhodne nečakal. Ale ja som zatiaľ nikdy neuhádol, čo Muskové tweety presne znamenajú:(

  2. prosim neplette
    prosim neplette ctenare!
    Rekl ze odhali D, ne Model D! Stejne tak mohl mit na mysli Driver assisty, ktere se dodavaji zabudovane v novych Modelech S, ale zatim nejsou funkcni a lidi cekaji na softwarovy update, ktery je zprovozni.

    Nikdo nevi co znamena to D, ale automaticky predpokladat, ze jde o novy Model D, obzvlaste kdyz vypada jako Model S, je pekne naivni uz i od Hybridu.

Napsat komentář