Mediální kampaň za vodíkovou budoucnost se rozjíždí

Velkým propagátorem vodíkového pohonu je japonská automobilka Toyota. Již v příštím roce vstoupí do prodeje první sériový vodíkový automobil Toyota FCV (Mirai). Marketingové oddělení Toyoty nelení a spouští gigantickou mediální kampaň.

Toyota FCV (Mirai)
foto: Toyota

Rok 2015 má být velkým bodem obratu směrem k „průkopnické“ vodíkové dopravě. Otázka je, od čeho se mají automobilisté podle Toyoty odvrátit, od auta se spalovacím motorem, nebo od elektromobilů?

Změní vodíkové automobily směr automobilové dopravy? Možná ano… ale kam?
video: YouTube
YouTube

23 Comments on “Mediální kampaň za vodíkovou budoucnost se rozjíždí”

  1. Šílený to je dost takže
    Šílený to je dost takže tomu dávám velkou naději. Náš svět totiž miluje šílence a šílenosti, nevšimli jste si? Není to tak dávno ani daleko, co jistý AH taky vedl šílené kecy a mnozí naši pradědové to považovali za svérázný folklór. Tehdy to stálo celý svět hodně úsilí a stejně moc nechybělo, aby…. celý svět jezdil vpravo a počítal v jednotkách SI :). Naši dědkové se zase sázeli, jestli ta další šílenost vydrží do švestek, nebo to krachne až v zimě…. Čím větší nesmysl, tím životaschopnější – to říkali i naši otcové. A když vidím ty dnešní ču.ky, jak nám zas malujou šťastné zítřky s řepkou a solárama všude tam, kde včera měli brambory a pšenici, vím….. že Pepík Geobbelsů musí mít tam nahoře radost :(.

    Lidi jsou ve své většině (čest výjimkám zde koncentrovaným ;-)) plusmínus pořád stejně nepoučitelní. Takže ano, vodík bude. Určitě. A budou dál strašit ovce, že to děsný auto s baterkama by správně ani nemělo jezdit po silnici, zatímco vodík, ten je 100% bezpečný…. dyk to psali v novinách…. 🙁

  2. Zeptám se obráceně –
    Zeptám se obráceně – kolik občanu planety Země na to bude mít aby si toto mohlo pořídit. V ČR to bude asi hudba daleké budoucnosti. Výrobci klasických vozidel mají konkurenta v nabídkách autobazaru, elektro a hybrid vozidla jsou v ČR stále menšinové, LPG a CNG jsou na tom sice lépe ale Vodík je o něčem uplně jiném. Ten si český kutil upravovat nebude moci.

  3. Neverim. Cenu platiny urcite
    Neverim. Cenu platiny urcite dolu neposunu jedine zeby to silne dotovali. To im ale nevydrzi dlho.Okrem toho blizi sa rok 2017 kedy viacero automobiliek (hlavne tesla) uvedie auta s dojazdom do 300km pre beznych ludi co uz staci aj na vacsie cesty.

    Suhlasim s ostatnymi prispevkami ktore hovoria ze vodik je vyhodnejsi pre staty, ktore ho mozu lepsie zdanovat ale cista elektrika sa zdanuje tazko.

  4. Auta na palivové články
    Auta na palivové články čelí dvěma vážným ekologickým problémům:
    1. 95% vodíku se momentálně vyrábí ze zemního plynu, přesněji metanu (CH4).
    2. Vyrábět vodík ze „zelené“ elektřiny je neúčinné a tedy mrhání tímto obnovitelným zdrojem

  5. Vodik ma privela „proti“,
    Vodik ma privela „proti“, aby to bolo jednoduche, bezne a lacne. Skor si viem predstavit palivove clanky pracujuce s roznymi beznymi a lahko skladovatelnymi plynnymi uhlovodikmi – propan a pod. Palivove clanky existuju niekolko desatroci, pouzivali sa uz v raketoplanoch a ako ich vyvoj odvtedy pokrocil, aby boli lacne a dostupne? Nijako. Teda nejaky zadrhel tam bude, a zrejme nie jeden. To uz maju vacsiu sancu vysokokapacitne baterie, ale tych sa tiez roji kopec „prevratnych“ z laboratorii uz dlhe roky, ale do komercnej prevadzky sa nedostal ani jeden ten zazracny objav, slubujuci niekolkonasobok kapacity sucasnych Li-Ion, vyssiu zivotnost, nabijacie a vybijacie prudy a lacnejsiu vyrobu. Sam som zvedavy, co prinesie buducnost, ale vodiku neverim.

  6. O hybridu Toyota Prius také
    O hybridu Toyota Prius také říkali že je to nesmysl vyrábět. Tak zbytečně složitý automobil, a přece se stále vyrábí a inovuje. Jedna s překážek masové výroby byla životnost palivového článku. Kam asi posunuli tuto technologii v Toyota laboratoris. Elektromobil svět nespasí. Budoucnost patří kombinací zdrojů / pohonů .

    1. Vyraba a inovuje ale uz aj
      Vyraba a inovuje ale uz aj zastarava. Prvy prius mal riesit hlavne rozjazdy a zastavovanie v meste. Bol to prvy krok k elektromobilu ale teraz je uz na case spravit dalsi krok a tu toyota zaspala. Samotne vyuzivanie vodiku nezalezi len od automobilky ale aj od siete a na rozdiel superchargerov, ktore rastu ako huby po dazdi potrva cele roky az by sa vobec nejaka siet postavila.

  7. Vodik je samozrejme pre
    Vodik je samozrejme pre racionalne uvažujúcich ľudí blbosť, ale z praktického pohľadu bussines plánu megaautomobiliek to zmysel dáva. teda je možné že sa to presadí. Málo kto si bude čerpať vodík doma, ale zástrčku pre elektromobil máme každý, teda vodíkové auto je lepšie na ždímanie peňazí z ľudí.
    Podla mna to má teda šancu preraziť.
    časom by mohol byť elektromobil, ktorý má baterku na behačky po meste (50km dojazd) a na dlšie trasy bude čerpať elektriku z vodikove članku….mne by taký pluginhybrid úplne vyhovoval….len tá cena 🙁

Napsat komentář