Autosalon Paříž 2014: Infiniti Q80 – nová hybridní vlajková loď

Infiniti na letošním autosalonu v Paříži představí pětimetrový koncept Infiniti Q80. Auto se má postavit luxusním německým velikánům typu Porsche Panamera. Je to hybrid.

Všimněte si, že konceptu Infiniti Q80 chybějí postranní zrcátka. Automobilový výrobci by se jich nejraději co nejrychleji zbavili, protože zhoršují aerodynamiku a tím zvyšují spotřebu. Už nějakou dobu na tom pracuje například jejíž elektrické Tesla Model X původně taktéž bylo bez zrcátek.
foto: Infiniti

Už rozměry konceptu Infiniti Q80 jsou impozantní: délka 5052 mm, rozvor 3103 mm, šířka 2027 mm a výška 1350 mm. Tohle auto se jen tak do každé garáže rozhodně nevejde.

Podle Infiniti se do auta vejdou až čtyři lidé, každý má k dispozici vlastní sedačku. Kolem nich se pak rozprostírají nejrůznější pokročilé materiály jako jsou uhlíková vlákna, hliník (ale pokročilý!) a kůže (ta je spíše luxusní).

Je příjemné, že Nissan (pod který Infiniti spadá) bere u takového vozu hybridní pohon jako naprostou samozřejmost. Další podrobnosti se dozvíme začátkem října.

tisková zpráva

5 Comments on “Autosalon Paříž 2014: Infiniti Q80 – nová hybridní vlajková loď”

Napsat komentář