Tesla Model S: nový firmware v6.0 přináší lepší navigaci

Majitelé elektromobilů Tesla Model S se aktuálně dočkali updatu firmwaru na verzi 6.0. Mezi hlavní novinky patří vylepšená navigace, která ukazuje i hustotu dopravy, nový úsporný noční režim napájení a chytré nastavení podvozku.

Majitelé elektromobilů Tesla Model S se aktuálně mohou těšit z automatického updatu firmwaru auta na verzi 6.0
foto: Tesla Motors

Vylepšená navigace elektromobilu Tesla Model S s novou verzí firmwaru 6.0 získává v reálném čase data o dopravní situaci a dokáže případně navrhnout jinou trasu pokud je před řidičem zácpa nebo jiný problém. Pochopitelně to zatím funguje především v .

Další vylepšení se týká možností nastavení podvozku. Pokud má majitel Modelu S vzduchové pérování, může si nastavit, aby se na vybraných úsecích cesty automaticky aktivovalo a později, například na dálnici, opět deaktivovalo.

Zásadní novinkou je i nový šetřící noční mód NIGHTLY, který šetří energii v baterii mezi 10 večerní a pátou ranní, kdy auto využívá opravdu jen málokdo. Firmware v6.0 obsahuje také další malá vylepšení, ale některá slibovaná/avizovaná naopak chybějí: například možnost ovládat auto přes smartphone (zapnout/vypnout, otevřít/zavřít stínění či zamknout/odemknout auto).

V tomto případě mohou nejspíš za zdržení obavy z (ne)bezpečnosti těchto nových fíčur. Proto si ostatně Tesla nedávno najala hackery, aby ji se zabezpečením auta pomohli. Je pravděpodobné, že tyto a další nové možnosti se objeví v budoucích verzích firmwaru.

9 Comments on “Tesla Model S: nový firmware v6.0 přináší lepší navigaci”

  1. „chybějí: například
    „chybějí: například možnost ovládat auto přes smartphone“ – to už je tam od začátku, přinejmenším zmíněné odemykání/zamykání, lokalizace, pak houkání, stav dobíjení, atd.

    jinak tenhle update už mám přes týden a ta hustota dopravy funguje výborně (v Praze)

    1. Asi tady moc majitelů Tesly
      Asi tady moc majitelů Tesly nebude.Škoda jen, že lidé kteří mají více peněz si koupí raději Porche,Audi nejlépe šestiválec a smrdí s tím po Praze, navíc se tváří, že řídí minimálně kosmickou loď. Frajer je právě člověk, který si koupí Teslu,revoluční technologie,která předběhla všechny automobilky.Budoucnost v dopravě je elektřina. Díky pane !

      1. Tesla je moderní stroj
        Tesla je moderní stroj který zajímá hlavně lidi myslící dopředu a pokrokově. Ve starší movité generaci těchto lidí moc není a my mladší nemáme peníze.
        Teslu nejde ještě koupit za rozumné peníze ojetou. Osobně jsem teď kupoval nové auto(ojetinu, na novotu nemám) a hledal jsem bezpečné auto(narodilo se nám první dítě) se slušnou výbavou co mě slušně odveze s maximálním stářím 3 roky. Tesla model S je na toto úplný ideál až na ty peníze.
        Když jsem to dal do hromady tak mě vyšel jako stroj splňující mé požadavky a zároveň tak nějak šetrný, velký 4,2L V8 ve 2,3t vážící limuzíně a nechávám to předělávat na LPG.

        Je to paradox, ale protože prostě nemám těch peněz tolik tak si musím koupit V8…(dělá se i s V6 ale jsou tam problémy s LPG)
        tak trochu se za sebe stydím.

        No co, za pár let na tom snad budu líp a už si budu moct dovolit Teslu, zatím je ale pouze ve snech..

        1. To já bych si hvízdal i
          To já bych si hvízdal i mít jen na tu V8 3 roky starou.

          Takhle se musím placatit v 12 let starém autě, protože nemám na nové.
          Holt to budu v tom starém vraku překlepat ještě ty 3 roky a pak to vyměním za novou elektriku a bude klid. Kupovat další benzín/naftu u6 prost2 nebudu.

Napsat komentář