VIDEO: Auto vyrobené na 3D tiskárně

Americká firma Local Motors se snaží na trojrozměrné tiskárně vyrobit funkční elektrické auto, pracovně nazvané The Strati. Cesta k vysněnému cíli je ještě dlouhá. Prozatím tiskárna dokáže vytisknout karosérii a některé nosné díly auta.

Auto The Strati je z velké části vyrobeno na 3D tiskárně.
foto: Local Motors

Obrovskou výhodou 3D tiskáren je schopnost vyrobit najednou komplikované a složité funkční celky, z vnitřní strukturou.

Auto z 3D tiskárny tak má mnohem menší počet dílů než klasická auta. Tisk některých částí pomocí 3D tiskárny je bezpochyby zajímavý i pro klasické automobilky.

Šestidenní tisk vložný do několik desítek sekund trvajícího videa.
video: YouTube
YouTube

8 Comments on “VIDEO: Auto vyrobené na 3D tiskárně”

  1. Souhlasím s tebou zejména
    Souhlasím s tebou zejména v tom, že Češi (aj Slováci myslím) jsou celí podělaní z toho, aby něco mohli nazývat anglickými výrazy (pak vznikají takové nepřeložitelné či nesmyslné výrazy jako ten modrozub).Čeština je přitom daleko bohatší jazyk než primitivní angličtina (kde se tyká i královně, protože oni jaksi vykat neumějí).Ovšem to bychom nebyli -in- …Ve finále ale (jak jsi právě uvedl, říkáme naprosté pitomosti.

    1. Nejde o to či sa tam niečo
      Nejde o to či sa tam niečo tlačí alebo strieka, 3D tlačiareň je len názov a názov nemusí byť vždy založený na princípe či podstate. Napríklad big bang, teória o vzniku vesmíru, ten „tresk“ nebol ani veľký a nebol to ani tresk a predsa ten názov používajú aj astrofyzici. Alebo bluetooth prečo sa to volá modrozub? Má to niečo spoločné s funkčným princípom? Nie. Alebo teraz držím v ruke PC myš, prečo sa to volá myš? Má to zariadenie niečo spoločné s hlodavcami? Asi len to, že prvé PC myši boli šedé, mali kábel ktorý sa podobal na chvost a dve tlačítka ako uši ale s funkciou to nemalo spoločné nič.

      1. A to jste někde četl nebo
        A to jste někde četl nebo je to váš nápad?O psaní se mluvilo až mnohem později, dříve to bylo zaznamenávání různými způsoby.Teď např.psaní na počítači, stejně jako na psacím stroji také není posunování brku po pergamenu, ale vaše přirovnání je poněkud mimo.Slovo psaní nevyjadřuje žádným způsobem, jak k záznamu dochází, zatímco slovo tisk znamená vždy tlačení (tisknutí) dvou těles k sobě…

Napsat komentář