RWE Energo posílila CNG stanici v Hradci Králové

V Hradci Králové se během posledních let zvýšil počet CNG motoristů několikanásobně. Kapacita stávající CNG stanice proto nestačila a motoristé se tak mohli setkat s omezeními v rychlosti plnění a s množstvím natankovaného plynu.

Nově posílená CNG stanice společnosti RWE Energo v Hradci Králové
foto: RWE Energo

• Na CNG stanici v Hradci Králové opět natankujete rychle a bezproblémově
• RWE Energo na přání motoristů zvýšila kapacitu stanice dvojnásobně
• Cena CNG v Hradci Králové je nyní snížena

„Protože se snažíme vyhovět požadavkům našich zákazníků, rozhodli jsme se stanici v Hradci posílit a umožnit tak opět bezproblémové tankování,“ říká Zdeněk Kaplan, jednatel RWE Energo. „Jako poděkování našim motoristům za trpělivost s omezeními při čerpání CNG jsme cenu na stanici snížili na 26,90 Kč za kg,“ dodává Kaplan.

RWE Energo v současné době intenzivně pracuje na výstavbě řady dalších veřejných CNG stanic. Jedná se například o stanice v Plzni, Kosmonosech a Olomouci. Pro další roky je naplánována výstavba dalších nových stanic a posílení stávajících dle přání a potřeb zákazníků.

Výstavba nových stanic ale i posilování stávajících je vzhledem k nárůstu počtu CNG vozidel v posledním roce nezbytné. V současné době u nás jezdí přes 7 500 vozidel a jejich počet se neustále zvyšuje. Důvodem je nejen cena klasických kapalných pohonných hmot, ale i dostupnost modelu . Mnoho firem tak „plynofikuje“ svůj vozový park a s tím logicky stoupá náročnost na počet tankovacích míst.

Do roku 2020 počítá Evropa s náhradou 20 % klasických pohonných hmot alternativními palivy. Z toho polovinu, tedy 10 procent, by měla tvořit doprava na CNG. Pro Českou republiku to představuje potenciál zhruba 300 CNG veřejných CNG stanic.

tisková zpráva

Napsat komentář