Vodní tramvaje mohou pomoci řešit dopravní obslužnost v Praze

Jedním z míst, kam je ještě možné směřovat rozšíření pravidelné MHD je využití dosud opomíjené Vltavy. Jako efektivní řešení se nabízí vodní tramvaje, které by mohly ulevit každodenním zácpám, zejména po vltavských nábřežích.

V Praze už dnes funguje několik pravidelných linek vodních přívozů
foto: praha.eu

Vodní tramvaje by spojily břehy tam, kde chybí mosty, čímž si cestující zkrátí cestu na druhý břeh o desítky minut. S návrhem přichází kandidát na starostu Prahy 5 za politické hnutí PRO PRAHU Jan Skalický. Vodní tramvajové linky podporoval už jako někdejší šéf Ředitelství vodních cest.

Pravidelné linky by jezdily napříč Vltavou a spojily by místa, kde povrchová doprava vázne. „Máme vytipováno 23 nových přístavišť, která budou navazovat na cyklostezky a další volnočasové aktivity. Vodu chceme využít zejména při přepravě obyvatel, vodní tramvaje zavedeme např. pomocí systému vodní obslužnosti ze Smíchova do Podolí,“ říká Jan Skalický. Přístaviště a další vodní infrastruktura je financovatelná ze státního rozpočtu a z fondů .

Vodní tramvaj se v Praze objevila již před šesti lety při rekonstrukci Vyšehradského tunelu. Pro cestující se tehdy uzavřela důležitá trať mezi Podolím a Výtoní bez možnosti objezdu. Dočasná náhradní vodní tramvaj mezi Podolskou vodárnou a Výtoní tak pomohla vyřešit dopravní situaci v oblasti Vyšehradského tunelu.

„Smyslem dopravy je spojení lidí, zkrácení vzdáleností, úspora času, přeprava zboží. Řada projektů, které chci prosazovat, mají stejný účel – spojit lidi. Tak jako Radlická radiála spojí dálnici s okruhem a vyvede tisíce aut z centra Prahy 5, Dvorecký most spojí Prahu 5 s Prahou 4 a vyžene další tisíce aut ze Smíchova, prokopská lanovka spojí dvě velká sídliště, je vodní tramvajová linka další možností úspory času, čistšího vzduchu a zkrácení cesty mezi jednotlivými lokalitami,“ upřesňuje kandidát na starostu Prahy 5.

V koncepci vodních tramvají se počítá s dobudováním potřebné infrastruktury přístavišť, kde bude možno zakotvit, natankovat nebo odevzdat odpad. Vodní tramvaje se budou pohybovat v rámci jedné jezové zdrže, aby cestující nemuseli trávit 20 minut v plavební komoře.

Plánovaná podoba moderních vodních tramvají s elektrickým pohonem, které pojmou zhruba 30 osob, a budou uzpůsobeny pro přepravu kočárků, invalidních vozíků a kol, brázdí řeky např. v Marseille, Krakově, Ženevě či Istanbulu.

„Rozvoj Prahy již několik let stojí. Současné vedení Prahy nebylo dosud schopno dokončit Pražský okruh, v nedohledu je Radlická radiála, stavba dalších stanic metra. Podobné příklady ukazují, že Praze chybí vize rozvoje. Dopravní systémy budou zastarávat a přestanou vyhovovat. Proto se musíme zaměřit na rozumné propojování MHD a usnadňování života nejen obyvatelům Prahy,“ dodává Jan Skalický.

tisková zpráva

Napsat komentář