VIDEO: Motokros budoucnosti

V letošním roce se uskutečnil v belgickém městě Zolder druhý ročník závodů elektrických terénních motorek KTM Electric Bike Race. Závodu se zúčastnili i známí motokrosoví jezdci jako je Jordi Tixier nebo Valentin Guillod.

Elektrická „endura“ v akci.
foto: YouTube

Po závodě KTM Electric Bike Race se na internetu rozběhla bouřlivá diskuze, zda jsou elektrické motorky budoucnosti motokrosu. Co myslíte, spalovací motor nebo elektromotor v motokrosu?

Závod KTM Electric Bike Race v Belgii z pohledu jednoho ze závodníků.
video: YouTube
YouTube

4 Comments on “VIDEO: Motokros budoucnosti”

  1. Myslím, že dopravní
    Myslím, že dopravní prostředek nemusí být hlučný, není to primárně jeho cíl. Je však zřejmé, že lidé (podobně jako většina zvířat) chce poutat pozornost, dělat dojem, je to jedna ze základních potřeb. Jsou však i jedinci, kteří jsou raději v ústraní, nenápadní, nepozorováni. Člověk je také značně konzervativní, je to stádní bytost, takže jej často děsí dělat něco jinak než ostatní. Elektrické dopravní prostředky to mohou a nemusí mít lehké. Je to záležitost většího množství okolností, které se buď sejdou, nebo nesejdou. Osobně el. dopravním prostředkům fandím.

  2. Elektromotorky mají
    Elektromotorky mají větší dynamiku, takže na sledování takový závod bude určitě zajímavější. Co se týče zvuku, tak je to jen o zvyku. Diskuze o správném zvuku se vedly i při přechodu z 2t na 4t motory a po pár letech je zvuk 4t normální…
    Už se těším, až budou závody el. motorek a el. formulí běžně v TV.

Napsat komentář