Mitsubishi Outlander PHEV: prodáno už 33 000 kusů celosvětově

Mitsubishi Outlander Plug-in Hybrid Electriv Vehicle je nejúspěšnějším SUV do zásuvky na světě. V Evropě i domácím Japonsku je o něj obrovský zájem. Auto přitom dosud nebylo uvedeno v .

Úspěšné SUV do zásuvky – to je Mitsubishi Outlander PHEV
foto: Mitsubishi

Automobilka Mitsubishi zatím prodala 15 000 kusů plug-in hybridu Mitsubishi Outlander PHEV doma v Japonsku a dalších 18 000 v Evropě. Zdaleka nejúspěšnější evropskou zemí je v tomto ohledu Nizozemsko s 6000 prodanými kusy.

Nizozemsko totiž poskytuje na nákup plug-in hybridů a elektromobilů štědré dotace. I díky tomu se Mitsubishi Outlander PHEV stal vedle modelu Volvo V60 Plug-in hybrid jedním z nejoblíbenějších evropských aut do zásuvky.

V roce 2013 se v Evropě prodalo téměř 50 000 aut do zásuvky (elektromobilů a plug-in hybridů). Letos se očekává další podstatný růst.

10 Comments on “Mitsubishi Outlander PHEV: prodáno už 33 000 kusů celosvětově”

  1. Věčná škoda, že je to
    Věčná škoda, že je to hybrid.
    Opravdu pěkné autíčko, jen kdyby za stejnou cenu nebo i vyšší místo generátoru byla větší baterie.
    2 x 60 kW motory, které však malá baterka neuživí.
    Zásuvka chademo standardu, ale takto malou baterii samozřejmě 50kW dobíjet nelze. Na chademo dobíječce by se dvakrát větší baterie dobíjela stejně dlouho. Kdyby se jednalo o 100 % elektrické auto s alespoň 30kWh baterií neváhal bych a koupil bych si ho.

    1. Je fakt, že u nás
      Je fakt, že u nás nekoupíte ani trojče Mitsubishi iMiev. Přitom na jiných trzích zjistíte, že má i další vychytávky oproti Peugeotu Ion a Citroenu C-Zero, které tyto z nepochopitelných důvodů nemají. Třeba vyhřívané sedadlo nejen řidiče, ale i spolujezdce. Nebo věc na úrovni Nissanu Leaf – k vozu je malá vysílačka velikosti dálkového ovládání centrálního zamykání, na níž do určité vzdálenosti od vozu zjistíte kolik máte aktuálně dobito, teplotu ve voze a můžete – dokud je vůz na nabíječce – dálkově zapnout topení / klimatizaci. Tohle bych u venkovních nabíječek velmi uvítal, nenastupovat do pece či mražáku. Občas se člověk díky internetu a malé znalosti angličtiny diví, co na jiných trzích jde a u nás ne.

Napsat komentář