Velký update mapy stanic: rychlodobíječky, Slovensko

Mapa dobíjecích stanic pro elektromobily (a mapy plnících stanic ) na webu Hybrid.cz prošla velkým updatem. Nově barevně odlišujeme rychlodobíječky a přidali jsme síť rychlodobíjecích stanic GreenWay na Slovensku.

Mapa dobíjecích stanic pro elektromobily na našem webu doznala zásadního updatu
foto: Hybrid.cz

Energetická společnost aktuálně zprovoznila nové rychlodobíjecí stanice v Praze, Plzni, Kladně, Hradci Králové a Vrchlabí. Další by měly brzy přibývat. Všechny ty už na naší mapě dobíjecích stanic najdete, včetně pochopitelně těch klasických. Rychlodobíječky jsou odlišeny výrazně oranžovou barvou, díky čemuž je mapa přehlednější.

Nově jsme pokryli také Slovensko, kde společnost GreenWay ve spolupráci s automobilkou Nissan vybudovala celonárodní síť rychlodobíjecích stanic standardu CHAdeMO. Navíc má pro uživatele elektromobilů skvělou nabídku.

Každý držitel elektromobilu, který se zaregistruje a zašle do 30.8.2014 na email dispecing@greenway.sk naskenovaný velký technický průkaz vozidla získá na celou dobu životnosti vozidla přístup do sítě GreenWay ZDARMA. Platí pouze pro ty, kteří nevyužívají vozidla pro podnikatelské účely.

Gratulujeme našim východním sousedům ke skvělému úspěchu. Doufejme, že se jim síť rychlodobíječek brzy podaří rozšířit také do České republiky.

vlastní

15 Comments on “Velký update mapy stanic: rychlodobíječky, Slovensko”

  1. Mame aj niekolko.maneekes
    Mame aj niekolko.maneekes nabijaciek, v mape ich nevidim. Inak ano, tato siet robi pre Slovakov z Leafa plnohodnotne auto. V Litve som cez mobile.de uz slintal nad jednym za 12.900 eur.Tento pokrok ziadna vlada nezastavi.Do 10 rokov sa bude predavat viac elektromobilov ako.spalovakov, som o tom presvedceny.

      1. Možná by nebylo od věci,
        Možná by nebylo od věci, pane Horčíku – protože Hybrid.cz je brán mezi uživateli internetu dost vážně – provést celkovou revizi mapy v porovnání s mapami na http://www.elektromobilita.cz/cs/dobijeci-stanice.html, https://www.pre.cz/cs/profil-spolecnosti/dalsi-aktivity-pre/e-mobilita/epoint-nabijeci-stanice-pre/, http://www.ekobonus.cz/mapa-nabijecich-stanic, http://www.elektromobily-os.cz/ a dalšími poskytovateli z řad firem a institucí (např http://www.rwe.cz/cs/13253-11957/, http://saze.vsb.cz/index.php?page=fotos&gn=nabstojany&lang=cz, http://eskutr.cz/cs/content/9-nabijeci-stanice-pro-e-vozidla) nebo i soukromníků s veřejně nonstop dostupnou nabíječkou bez předchozího domlouvání (např. http://mujweb.cz/podkrovnibyt/dobijecistanice.htm). Server Hybrid.cz by se tak mohl stát integrátorem map nabíječek na území ČR, což zde citelně chybí. Něco jako celoevropský německý LEMnet http://www.lemnet.org/de/ nebo německorakouský, ale s přesahem do dalších zemí E tankstelle finder https://e-tankstellen-finder.com/at/de/elektrotankstellen. To by byl velmi záslužný počin. A v rámci kontroly stanice ve zmíněných mapách fyzicky objet a udělat o tom seriál reportáží. Tím by se mapa i pročistila.

Napsat komentář