Elektromobil Tesla úspěšně projel z Prahy až do Newcastlu

Přesně po 3 471 kilometrech a 13 dnech dospěla RWE Go & See Tour 2014 podle plánu do svého cíle v anglickém Newcastlu. Na posledním několikakilometrovém úseku doprovázelo řidiče Tima a jeho tým ve voze Tesla S působivé procesí elektromobilů britské filiálky RWE, společnosti npower, a mnoho diváků.

Elektromobil Tesla Model S společnosti RWE
foto: RWE

TISKOVÁ ZPRÁVA

Posádka vozu Tesla předtím projela pět evropských zemí, v nichž navštívila inovační projekty a pracoviště zabývající se budoucností našich energetických dodávek. Během celé cesty se nevyskytly žádné technické problémy a při zastávkách na dobíjení probíhalo vše hladce. „Tento test evropské elektromobility se nám jasně podařilo absolvovat,“ konstatoval Arndt Neuhaus, generální ředitel RWE Retail.

Po startu turné v Praze se Tim ve voze Tesla vydal 14. července na cestu. Během téměř dvoutýdenní cesty poznali nejen několik evropských zemí a jejich obyvatele.

Mimo jiné navštívili i energeticky soběstačnou školku, trasu nejdelšího supravodivého kabelu na světě a nejrůznější zařízení a projekty zabývající se výrobou elektrické energie z obnovitelných zdrojů nebo novými způsoby.

Elektromobil Tesla byl všude přijímán s velkou pozorností a řada lidí si nenechala ujít možnost vyzkoušet si jej během testovací jízdy. Tim a jeho posádka popsali celou cestu v blogu.

Patřily sem nejen každodenní zprávy o praktickém testu elektromobilu Tesla Model S (420 koní, dojezd 435 km) a rozhovory s energetickými odborníky, ale i epizody z Timova každodenního života na cestě.

Ať už se jednalo o nedorozumění s českou policií kvůli chybějící dálniční známce nebo setkání tváří v tvář s kravami energetického farmáře, které se zvědavě shlukly kolem elektromobilu – Tim zůstal vždy nad věcí a vyrovnal se i s neočekávanými situacemi.

tisková zpráva

6 Comments on “Elektromobil Tesla úspěšně projel z Prahy až do Newcastlu”

Napsat komentář