Škoda Auto se připravuje na výrobu nové Škoda Fabia

V hlavním závodě Škoda Auto v Mladé Boleslavi budou týmy pracovníků výroby během dvoutýdenní celozávodní dovolené od 4. do 15. srpna dokončovat přípravy náběhu výroby nového vozu Škoda Fabia.

Nová generace vozu Fabia bude sjíždět z linky v Mladé Boleslavi od konce
srpna

foto: Škoda Auto

TISKOVÁ ZPRÁVA

Výroba nové generace oblíbeného malého vozu Škoda Fabia bude zahájena na konci srpna. Také v dalších českých závodech v Kvasinách a ve Vrchlabí probíhají rozsáhlé aktivity v oblasti údržby a modernizace.

„Využíváme dny, kdy neběží výroba, k další optimalizaci, abychom mohli ještě lépe uspokojovat vysokou poptávku po našich modelech,“ říká Michael Oeljeklaus, člen představenstva společnosti Škoda Auto zodpovědný za výrobu a logistiku.

„Především se však připravujeme v Mladé Boleslavi na náběh nové generace vozu Fabia. Postupujeme přesně podle časového harmonogramu, abychom mohli spustit výrobu našeho nejnovějšího modelu včas a ve špičkové kvalitě,“ říká Oeljeklaus.

Pro zahájení výroby nového vozu Škoda Fabia v hlavním závodě v Mladé Boleslavi se během výrobní přestávky provádějí rozsáhlé úpravy a modernizace. Mimo jiné vzniká v montážní hale M1 vysoce moderní zařízení pro nastavování asistenčních systémů.

Kompletně se obnovuje také dopravníková technika na výstupní části montážní linky. Zařízení lakovny se modernizují a rozšiřuje se jejich kapacita.

I na výrobní lince vozu Škoda Octavia v hale M13 se provádí údržba a optimalizace. Zde se též zrychluje dopravníková technika a modernizuje se zařízení pro plnění brzdových systémů.

V závodě Kvasiny je během celozávodní dovolené v centru pozornosti dokončení nové haly svařovny. Výroba převodovky DQ 200 ve Vrchlabí bude podrobena obvyklé údržbě.
Podnik pro nové modely průběžně modernizuje a rozšiřuje důležité oblasti výroby.

Po loňských změnách ve výrobě, vyplývajících z obměny výrobního programu, je nyní k dispozici plná výrobní kapacita. V červnu bylo vyrobeno během jednoho měsíce tolik vozů značky Škoda jako nikdy předtím: Více než 98.000 vozů Škoda sjelo z linek v českých a mezinárodních závodech značky.

tisková zpráva

9 Comments on “Škoda Auto se připravuje na výrobu nové Škoda Fabia”

    1. Nezlobte se, ale prodej VW
      Nezlobte se, ale prodej VW Škodovku zachránil. Po revoluci byla automobilka po krk v dluzích, potřebovala obrovské množství investic a know-how, abych se vůbec uchytila na otevřeném trhu. A to ještě můžem být rádi, že se neprodala Renaultu, který chtěl tu chtěl vyrábět jen Renaulty (či při nejlepším Renaulty s nalepeným Škodováckým znakem, ala Dacia).

    2. Nesouhlas . Škodovce při
      Nesouhlas . Škodovce při rozhodování VW pomohlo že měli ve výrobě Favorita. Ten měli možnost ve VW testovat ve svých zkušebnách. Přes prvotní nedůvěru že auto v testech spatně dopadne. Uspělo a lidé od VW proto věděli do čeho investují .
      Bez servisní sítě nemůžete expandovat do jiných zemí a VW je celosvětově vnímána jako solidní značka a to ŠKODĚ auto pomáhá v prodejích .Jiné značky to štěstí neměly (ČZ,Tatra,Avia,Akuma …) nenašly toho klíčového spojence . Mimochodem ŠKODA Auto drží prvenství v investicích (250 miliard Kč v v horizontu 20let) http://www.skoda-auto.cz/news/2012-11-07-skoda-investor-dvacetileti

  1. Četl jsem povídání o tom
    Četl jsem povídání o tom jak Wallmart oslovil výrobce náklaďáků s tím, že je chce s poloviční spotřebou a že jich bude kupovat tolik a tolik tisíc v příštích letech. A najednou existovaly a profituje z toho spousta dalších firem. Nechtěl by se toho někdo ujmout a dát dohromady Škodovce poptávku? Něco ve smyslu: „Tady máte seznam lidí, kteří když uděláte Fabii jako elektromobil s dojezdem 200 km za cenu 400 000 Kč, tak si ji u vás okamžitě objedná. Tento dopis zároveň obdržela TPCA a Hyundai.“

    1. …bez šance, alespoň
      …bez šance, alespoň nyní…
      Musí se vrátit investice do vývoje „spalovacích“ technologií a teprve ve chvíli, kdy začnou klesat prodeje budou nasazovány nové, t.zn. i elektromobily.
      Docela by mě zajímalo, jak se stalo, že Elon Musk „unikl“ dohledu automobilek a dovolil si rozběhnout „něco“ nového, vždyť jenom zavření „motoráren“ bude pěkná pecka. Nebo až se bude zavírat Vrchlabí, nebo snad DSG je i v elektromobilech ?
      Pozn.: Jsem přízvnivcem elektropohonu…. 🙂

      1. Bohužel, ve Vrchlabí se tu
        Bohužel, ve Vrchlabí se tu postavili obrovské haly na DSG převodovky, proto určitě nebudou tlačit na elektromobilitu. Nic jiného se už ve Škodovce nedělá. :/

        Také se bojím doby, kdy se haly vyprázdní, protože DSG skončí a sem už výrobu elektromobilů nedají. A ta doba příjde…

Napsat komentář