Exo Watt – elektrický vodní skútro-surf

Philippe Fretel kdysi na Floridě půjčoval vodní skútry. I tyto stroje jsou obvykle poháněny fosilními palivy. A to se Fretelovi časem přestalo líbit. Rozhodl se proto, že vytvoří zcela nový typ vodního stroje, který navíc bude plně elektrický.

Hybrid mezi vodním skútrem a bodyboardem, to je Exo Watt vynálezce a podnikatele Philippa Fretela.
foto: Exo Watt

Philippe Fretel přiznává, že důvody pro vývoj nového vodního skotačícího stroje byly dva: jednak ekonomický, protože stoupající cena benzínu mu ukrajovala zisky z půjčovného. Druhý důvod byl environmentální, resp. ekologický. Fretel chtěl, aby volnočasové vodní aktivity byly zároveň šetrné k životnímu prostředí.

Výsledkem tohoto rozhodnutí – a mnoha let práce – je stroj jménem Exo Watt. Jde o 100% elektřinou poháněný bodyboard, tedy jakýsi hybrid mezi vodním skútrem a tzv. bodyboardem (prknem, na kterém sjíždíte jezdci vlny položeni na břiše).

vlastní

2 Comments on “Exo Watt – elektrický vodní skútro-surf”

  1. To by byla nádhera, kdy u
    To by byla nádhera, kdy u našich jezer a šterkoven člověk zůstal ušetřen těch blbů na vodních skútrech, co dělají kravál na kilometry daleko….. . Bohužel těch, co zastávají názor, že správné auto řve a smrdí, o motorce nemluvě, je stále dostatek. A na vodě si pak dokazují totéž.

Napsat komentář