Kenguru – elektrické auto pro vozíčkáře

Lidé upoutaní na vozík se dnes sice mohou běžně přepravovat autem, ale vyžaduje to nemalé úsilí a dostatek času. Mladá americká firma se rozhodla, že život vozíčkářům zjednoduší. Navrhla pro ně speciální elektrické auto jménem Kenguru.

Kenguru – elektrické vozítko pro vozíčkáře. Zajímal se o něj osobně dokonce i americký prezident Barack Obama.
foto: Kenguru

Kenguru, elektrické auto pro vozíčkáře, se mělo původně začít vyrábět už před dvěma lety. „Objevily se ale nějaké technické problémy, které nás donutily vrátit se zpět k rýsovacím prknům. Zároveň jsme mezitím potřebovali na rozjezd výroby sehnat další peníze,“ komentovala situaci pro magazín AutoblogGreen šéfka firmy Stacy Zoern.

Kenguru rozhodně není prvním automobilem speciálně navrženým pro vozíčkáře. Ostatně, i běžná auta se dnes upravují tak, aby pro ně byla snáz přístupná a ovladatelná. Jenže jak se říká, starého psa novým kouskům nenaučíš. A když, tak s obtížemi.

vlastní

8 Comments on “Kenguru – elektrické auto pro vozíčkáře”

    1. Souhlasím s tím, že to
      Souhlasím s tím, že to řešení, vyklápět předek je nepraktické. A celkově je to řešeno neprakticky. Za tu dobu, co se s tím babrají, už to mohli pochopit. To vozítko je vhodné snad jedině pro velmi omezený počet invalidů a ještě jen jako přibližovadlo pro nejbližší okolí v místě bydliště, pokud by cena byla do 100 000. A na delší cesty mít pořádné auto.

    1. Nu ale toto vozidlo není
      Nu ale toto vozidlo není určeno pro každého. A pro lidi postižené je toto jedinečně SUPER. Jen je škoda, že je o něm informace tolik strohá. Předpokládám, že vozíčkář do tohoto muže vjet i s běžným „nemotorovým“ vozíkem. Jak je u něho řešeno ukotvení vozíku, předpokládám, že veškeré ovládání je umístěno před vozíkem na palubce. V USA jsou lidé k sobě ohleduplnější, takže jediný vstup do vozítka není problémem, v ČR by to problém byl.

Napsat komentář