Proběhl již 8. mezinárodní sraz elektromobilů

Osmý mezinárodní sraz elektromobilů v České republice se tradičně konal u příležitosti výročí narozenin prvního českého elektromobilisty, Dr. Františka Křižíka h.c. v Sedlci-Prčici ve dnech 5.-6. července 2014. Součástí srazu bylo také 1. setkání Tesla Klubu. Majitelé elektromobilů značky Tesla se sjeli na nedalekém kopci Monínec.

Návštěvníci srazu i náhodní kolemjdoucí si mohli prohlédnout řadu současných i historických typů elektromobilů
foto: Jaromír Vegr/Občanské sdružení Elektromobily

Odpoledne se spojily obě skupiny a na spanilou jízdu přes Prčici na náměstí Jana Žižky v Táboře se vydalo celkem několik desítek elektrických vozidel. Zastoupeno bylo 12 vozidel Tesla Model S, 6 vozidel Nissan Leaf, koncern PSA s vozidly Peugeot 106, Citroen SAXO, Berlingo a Partner, 4 vozidla MIA electric, Renault Zoe a další, již méně známé značky včetně mnoha skútrů a elektrických kol s Vectrixem v čele.

Další zastávkou bylo nedaleké letiště Všechov, kde si přítomní nejen vyzkoušeli možnosti svých vozidel, ale umožnili svezení i svým příznivcům. Ve zkoušce zrychlení se nejvíce projevila fyzikální závislost poměru výkonu k hmotnosti. Po 100 metrech byla zcela bezkonkurenčně na prvním místě Tesla Model S v těsném závěsu s elektricky poháněným kolem. Po kratší pauze projela ostatní vozidla.

Vzhledem k pokročilé hodině se již zde začaly některé osádky loučit, ostatní se vrátili do Sedlce-Prčice. V kulturním sále ZŠ se konala výroční schůze občanského sdružení Elektromobily, kde byly schváleny drobné úpravy stanov hlavně vzhledem k požadavkům nového Občanského zákoníku.

auto sraz elektromobilů Sedlec-Prčice

Elektromobilů Tesla Model S se na razu sešlo celkem dvanáct
foto: Jaromír Vegr/Občanské sdružení Elektromobily

Po zhlédnutí záběrů z nedávné Rallye eTour a Rallye WAVE, kterých se členové sdružení pravidlně účastní, byl sraz zakončen táborákem, kde si mohli v klidu všichni zbylí účastníci do rána vyměňovat své zážitky a zkušenosti.

Velmi dobré pohodě srazu přispělo jak pěkné počasí, tak i rychlý zásah mechanika, který opravil přehřátý stojan nabíjecí stanice. Nespíme na vavřínech a již připravujeme další akce, o kterých budeme brzy informovat.

vlastní

17 Comments on “Proběhl již 8. mezinárodní sraz elektromobilů”

    1. Akce sdružení
      Akce sdružení Elektromobily jsou s dostatečným předstihem uveřejněny na http://www.elektromobily-os.cz Tam se dozvíte i další informace. Další připravovaná akce je účast na http://www.eRuda.de .
      Pouze z důvodu, že webmaster má dovolenou tam nyní tato akce chybí. Jednalo -li by se o sraz hybridů, tak věřím, že by ta informace tady byla. Redakce Hybridu ale informaci o srazu měla včas . Čtěte naše weby, dozvíte se více.

      1. A posilani novinek napriklad
        A posilani novinek napriklad do mailu by nebylo?

        Casto ctu hybrid, ale nemuzu stihnout procitat uplne vsechny webovy portaly na internetu, to se proste neda stihat taky musim pracovat a delat i jine veci.

        Zasilani novinek z Vasich webu by pomohlo, mail mi prijde i do telefonu.

      2. škoda ,že na těch svých
        škoda ,že na těch svých webech máte sice datumy,ale u těch datumů nemáte roky…Hlavně škoda,že ostatní se mají pravděpodobně zabývat jen hledáním Vašich srazů a odhadovat,jak jsou články staré :-(( ,kdejaký klučina na elektrokoloběžce udělá pro elektromobilitu víc,než Vy.

  1. Pro jakékoli přístí akce
    Pro jakékoli přístí akce bych chtěl organizátroům doporučit alespoň minimální zajištění. Na Táborském náměstí o akci nikdo nevěděl,nikdo z komejdoucích nedostal žádné info o elektromobilitě. To je asi důvod proč většina majiteů Tesel po malé chvíli sraz opustila.

    1. Akce byla připravována s
      Akce byla připravována s dostatečným předstihem , bylo zajištěno nejen Táborské náměstí, ale i informovanost , viz např. http://tabordnes.cz/peceny-motor-ve-vlastnim-laku-aneb-nejlepsi-elektromobily-i-v-tabore/ s přesně načasovaným zveřejněním.
      Nevěděl jsem, že tam budete i Vy, to by se pak přišlo podívat jistě více občanů a zájemců.
      Pokud od nás někdo informaci chtěl, tak ji dostal a dotazů nebylo málo.

        1. V tomto s Vámi nemůžu
          V tomto s Vámi nemůžu souhlasit. Co se týká té organizace – když jsme dorazili okolo třetí odpoledne na náměstí v Táboře (parta tří elektroskútrů,jeden City El a jedna elektročtyřkolka pro invalidy), podle bílé dodávky SPŠ strojní a elektro jsem ihned poznal, že jsme tam správně. Navíc v rohu před ní stály 2 elektro formule.

          1. Přesně.
            Určitě toho pan

            Přesně.
            Určitě toho pan Vegr pro elektromobilitu v ČR udělal více, než kdejaký dovozce čínských šicích strojů, kol, skútrů, baterií apod.
            Proto má spoustu známých a příznivců, a bylo by vhodné, kdyby někdo v celostátních médiích o panu Vegrovi – náčelníkovi elektromobility v ČR a SR napsal oslavný článek – o jeho neúnavné propagaci elektromobility, přesahující i hranice ČR. Posměch v tomto případě není na místě a čas ukáže kde je pravda, a co po kom ve vědomí lidí zůstane.

Napsat komentář