V Německu dodány první plug-in hybridy BMW i8

V Mnichově byly prvním osmi zákazníkům doručeny plug-in hybridy BMW i8. Šlo o oficální ceremonii, které se zúčastnili i přední zástupci automobilky BMW a německé celebrity. i8 je druhé auto z řady „i“, které bavorská automobilka uvádí na trh.

Slavnostní ceremonie předání klíčků od plug-in hybridů BMW i8 v Mnichově, Německo
foto: BMWblog

BMW i8 je auto výjimečné po mnohá stránkách. To, co začalo jako účasný koncet BMW Vision EfficientDynamics, se během pěti let přerodilo do jedinečného luxusního plug-in hybridu v sériové výrobě. BMW i8 je také první auto, které nabídne revoluční technologii laserových světlometů.

Bavorské automobilce se tímto luxusním sportovním autem podařil už druhý „zásek“ v oblasti elektrických aut. Tím prvním je velmi úspěšný malý městský elektromobil BMW i3, který se již několik měsíců prodává v Evropě a momentálně dorazil také do USA (kde zažil slušný start).

BMW i8 se do USA dostane během letošního srpna, objeví se na luxusní přehlídce Pebbles Concours d’Elegance. Základní cena BMW i8 v je $135 700 (v přepočtu asi 2 700 000 Kč). První výrobní várka je už údajně vyprodána – v prvním roce totiž má být do Spojených států dovezeno pouze 300-500 kusů.

Napsat komentář