James May z Top Gear si kupuje BMW i3 (s range extenderem)

James May patří do slavné trojice moderátorů zábavné britské televizní estrády Top Gear. Zatímco Richard Hammond a Jeremy Clarkson se nijak netají svým odporem k elektrickým autům, May je naopak podporuje.

James May, jeden ze tří moderátorů pořadu Top Gear
foto: James May/BBC

V rozhlasovém pořadu BBC aktuálně James May prohlásil, že si dokonce hodlá jeden elektromobil v nejbližší době pořídit. Jeho vyvoleným se stalo BMW i3, ovšem doplněné o REx (rozšiřovač dojezdu). Spíš než elektromobilitě tedy May věří v plug-in hybridy. Alespon něco!

May v rozhlasovém rozhovoru naznačil, už nějakou dobu je jasné, že elektromotor představuje „ideální způsob pohonu automobilů“. Jeho nákup elektromobilu/plug-in hybridu BMW i3 je podle něj „součástí experimentu“ – tedy zda elektrická auta stojí za to.

O rozšiřovači dojezdu pro BMW i3 napůl v žertu prohlásil: „Mělo by se tomu říkat ‚naprostá zbabělost‘, protože to je to co to je a proč jsem si ho pořídil.“ Dodal ale, že se bude snažit jej využívat co nejméně. „Asi jako když řeknete doktorovi, že nebudete kouřit a pít, ale stejně si sem tam pár dáte…“

Pro cesty na dlouhé vzdálenosti bude ale James May i nadále používat své Ferrari.

5 Comments on “James May z Top Gear si kupuje BMW i3 (s range extenderem)”

Napsat komentář