eTourEurope – velká evropská cesta elektromobilů

Devět dnů, devět evropských hlavních měst. Tak vypadá program nového projektu eTourEurope, který chce ve dnech 17.5.2014 až 26.5.2014 ujet 4200 km napříč Evropou. V cílovém Mnichově by se mělo sjet až 1000 elektromobilů.

Mapa cesty eTourEurope 2014
foto: eTourEurope

Pořadatelé eTourEurope vyzývají všechny majitele elektromobilů (ale např. i elektroskútrů) a nadšence, aby se přihlásili a zúčastnili této jedinečné akce. Už dnes je jasné, že půjde o největší setkání elektromobilů v historii.

Cesta povede přes devět hlavních evropských měst, která elektromobilisté projedou během devíti dnů. Vyjíždět se bude z Mnichova přes Lucembursko do Paříže, Bruselu, Amsterdamu, Hamburku, Berlína, Drážďan, Prahy (24. května), Bratislavy, Budapeště, Vídně a zpět do Mnichova.

V současné době je už přihlášeno hodně přes 1000 účastníků, včetně několika z České republiky. K vidění budou prakticky všechny současné elektromobily, ale i mnoho raritních a historických kousků. Hybrid.cz bude pochopitelně celou akci pozorně sledovat.

Podrobnosti najdete na webu eTourEurope.

UPDATE 15.5.2014: Petr Dvořák ze společnosti i4wifi nás upozornil, že trasa jízdy v ČR se na jeho popud trochu proměnila. Nyní se pojede přes Cínovec, Dubí, Teplice a České středohoří a pak nájezd na D8 – Praha. Místo původně plánované – přechod Petrovice, jízda po kousku nedodělané D8 do Ústí n/L a pak kolem Labe do Lovosic dále směr Praha. K dispozici bude také nabíjení v místě Tereziny Lázně Dubí – sobota 24.5. od cca 10:00 až jak kdo bude dlouho nabíjet. Jízdy se zúčastní dva české týmy: č. 11 Jaromír Vegr Peugeot 106 a č. 12 Petr Kortánek Fiat 126. Další majitelé EV se v ČR účastní také u jednotlivých zastávek. V Teplicích a pak večer v Praze na Václavském náměstí se plánuje sraz.

eTourEurope

4 Comments on “eTourEurope – velká evropská cesta elektromobilů”

  1. Ve článku se píše 9 days
    Ve článku se píše 9 days 9 Capitals, já jich však napočítal 10 – 1) Amsterdam, 2) Brusel, 3) Paříž, 4) Lucemburk, 5) Bern, 6) Víden, 7) Budapest, 8) Bratislava, 9) Praha, 10) Berlin. Uniklo mi něco? A jak se bude nabíjet 1000 elektromobilů, když v celé Praze jsou 3 Chademo nabíječky?

  2. Průjezd této Rallye přes
    Průjezd této Rallye přes území Česka zajišťuje Elektromobily občanské sdružení. Na webu se postupně dozvíte víc, členové dostávají podrobnější zprávy maily. Českem budeme projíždět v sobotu 24. května s tím, že start etapy bude v Berlíně, v Praze na Václaváku budeme odpoledne nabíjet a cíl etapy bude v Brně. Samozřejmě nás uvidíte podél trasy, budeme rádi, přijdete -li nás povzbudit do Prahy či Troubska, kde se zdržíme poněkud déle.
    Tisíc automobilů najednou nebude v Mnichově, je to myšleno trochu jinak. Během cesty budou již zmíněné zastávky a tam by měli přijet ostatní elektromobilisté. Máme zajištena místa na spodní části Václaváku. Prostor je omezený a k dnešnímu dni se přes výzvu přihlásili pouze 4 zájemci. Za prostor platíme a bude škoda, nevyužijeme-li jej.
    Přihlášeno je celkem zatím cca 100 elektromobilů viz http://www.etoureurope.eu/1000-evs/?listpage=4&search_field=none&value=&operator=LIKE&sortBy=city&ascdesc=asc&submit=&sortstring=city&orderstring=asc#participants-list
    Největší setkání to však nebude, to se chystá na letošní Rallye Wave 2014 ve Stutgartu, kde bychom měli překonat loňský rekord 305 vozidel kolem Curyšáku.
    Není ale vyloučeno, že tento rekord překonáme i na našem 8.mém mezinárodním srazu, jehož součástí bude i první sraz TESLA Klubu ČR. Srdečně Vás zveme.

Napsat komentář