Autosalon Peking 2014: BMW představuje koncept Vision Future Luxury

Čína je dnes pro automobilky nejdůležitější světový trh. Tamní zákazníci lační především po velkých luxusních autech a bavorská automobilka BMW se rozhodla, že jim je dá. Představila tam plug-in hybridní Vision Future Luxury Concept.

Návštěvníci autosalonu v Pekingu 2014 se mohli těšit mimo jiné ze světové premiéry konceptu BMW Vision Future Luxury
foto: BMW

Pojmenování velké luxusní limuzíny vychází z už před lety nastoleného trendu „Vision“, kdy například auto, které se brzy začne prodávat jako BMW i8 se zrodilo z konceptu .

S BMW i8 má ostatně nový koncept BMW Vision Future Luxury mnoho společného. Automobilka podle všeho hodlá využít stejný systém pohonu eDrive.

auto BMW Vision Future Luxury koncept plug-in hybrid autosalon Peking 2014

foto: BMW

Ten se v i8 skládá z tříválcového benzinového spalovacího motoru o výkonu 170 kW (320 Nm toč. momentu) a elektromotoru o výkonu 96 kW (250 Nm). Vše je doplněno 5,2kWh li-ion baterií a výsledkem je celkový kombinovaný výkon 266 kW.

Podobně jako BMW i8, i nový BMW Vision Future Luxury ve velké míře využívá , tedy odlehčené, uhlíkovými vlákny tvrzené plasty. Cílem je pochopitelně maximální snížení hmotnosti, a tím i emisí.

Designérům ale zároveň využití nových materiálů umožnilo provádět zcela nové kousky s interiérem, exteriérem i kostrou. Auto tak třeba disponuje výrazně zmenšeným B sloupkem a dveře se otevírají směrem od sebe.

auto BMW Vision Future Luxury koncept plug-in hybrid autosalon Peking 2014

foto: BMW

Všeobecně se očekává, že zhruba během pěti let by z tohoto konceptu měla vzniknout nová vlajková loď automobilky, řada BMW 9. Některé z naznačených technologií by se ovšem měly objevit už dříve u sedmé řady vozů BMW (Laserlight, LED světlomety a osvětlení.

Jak poznamenali redaktoři magazínu Autobild.de, interiér nového konceptu BMW má nejspíš řidiče přivést k podobnémz pocitu jaký by nejspíš mohl zažívat kapitán Kirk na velitelském můstku hvězdné lodi Enterprise.

tisková zpráva

Napsat komentář