Johammer J1: elektromotorka na drogách

Myslíte si, že už jste v oblasti elektromotorek viděli všechno? Tak to jste ještě neviděli Johammer. Rakouská společnost Johammer e-mobility představila aktuálně své opus magnum a stojí to za to.

Co vám Johammer J1 připomíná víc: zážitky po požití psychotropních látek, nebo postavičky z dětských pohádek?
foto: Johammer

Kdyby vás, stejně jako nás, náhodou zajímalo, jak vznikl úderný název „Johammer“, pak vězte, že je to celé dítko jistého „Johanna Hammerschmida“. A pak je všechno jasné. Tenhle pán se rozhodl postavit elektrickou motorku budoucnosti, která víceméně opustí zažité konvence motocyklového světa.

elektromotorka Johammer J1

foto: Johammer

A to se mu dle našeho názoru i povedlo… alespoň do té míry, aby Johammer J1 ještě stále připomínal motorku. Anebo spíš elektroskútr? Johammer umí s výkonem 14 koní jet max. rychlostí 120 km/h. Z 0 na 100 km/h zrychlí během osmi vteřin.

elektromotorka Johammer J1

foto: Johammer

Prodává se (ano, můžete si ho klidně objednat) ve dvou variantách: J1.150 s dojezdem 150 km a baterií 8,3 kWh (celková hmotnost 159 kg), nebo J1.200 s baterií 12,7 kWh a dojezdem 200 km (celková hmotnost 178 kg).

elektromotorka Johammer J1

foto: Johammer

Už na pohled ale nebude Johammer nic levného, to dá rozum. Cena začíná v přepočtu kolem 621 000 Kč. Za originalitu se holt platí. Případně si můžete ještě připlatit i za 8kW palubní nabíječku 400 V/16 A, která vám stroj (12,7kWh) dobije za 80 minut.

elektromotorka Johammer J1

foto: Johammer

V běžné výbavě je 3kW/240V/16A dobíječka, která vyšší kapacitu dobije za tři a půl hodiny. Baterie jsou umístěny ve středu motorky, aku-pack i BMS si vyrábí samotný Johammer.

Johammer J1: specifikace elektromotorky

Délka: 2200 mm
Výška: 1300 mm
Rozvor: 1455 mm
Šířka řidítek: 814 mm
Výška posezu: 650 mm
Baterie: li-ion, 72 V

Že Johammer skutečně existuje a nejde jen o render nebo nějaký sofistikovaný výmysl se můžete přesvědčit na následujícím videu (což by, pokud by šlo o opravdu šikovnou konspiraci, také mohl být render, ale vážně o tom pochybujeme).

Johammer

2 Comments on “Johammer J1: elektromotorka na drogách”

Napsat komentář