Renault plug-in hybrid: další podrobnosti

Když už i Írán vyvíjí vlastní plug-in hybrid, tak to by bylo, aby i Renault neměl jeden svůj. Podle britského Auto Expressu jej měl představit na aktuálním , ale nestalo se tak. Magazínu Ward’s Auto se přesto podařilo získat něco málo nových informací.

Renault Clio jako plug-in hybrid? Možná se dočkáme oznámení už letos
foto: Renault

Podle informací magazínu Ward’s Auto vyvíjí Renault plug-in hybrid v segmentu C, tedy jako konkurenci například pro Volkswagen Golf GTE plug-in hybrid, který se naopak na letošním autosalonu Ženeva představil.

Renault dnes funguje v alianci s Nissanem a zatímco japonská automobilka o plug-in hybridy velký zájem nejeví a raději se soustředí na plně elektrická auta (Nissan Leaf, Nissan e-NV200), Renault by chtěl jít oběma směry – zatím má taktéž pouze elektromobily (Renault Zoe, Twizy, Kangoo, ukončený Fluence Z.E.).

Podle Ward’s Auto je zatím Renault plug-in hybrid ve „výzkumné fázi“, takže výroba není jistá. Oznámení by ale mělo přijít už tento rok. Očekává se dojezd čistě na elektřinu kolem 30-40 km, max. rychlost na elektřinu 120 km/h a cena kolem 20 000 euro po dotacích (ve Francii to je 5000 euro).

Francouzské motoristické magazíny už nějaký čas informují o tom, že Renault pracuje na pětimístném plug-in hybridu velikosti Renault Clio. Zároveň má automobilka registrovaných už více než 30 souvisejících patentů.

Napsat komentář