Amsterdam: první elektromobily Nissan e-NV200 jako taxíky

Automobilka Nissan oznámila, že první firmou, která v nizozemském Amsterdamu využije elektrické dodávky e-NV200, bude Taxi Electric. Ta už dnes provozuje flotilu 25 elektromobilů Nissan Leaf. První e-NV200 začnou jezdit letos v létě.

Elektrická dodávka Nissan e-NV200 je navržena jako univerzální auto: může sloužit jako dodávka, ale i jako prostorný osobní vůz, kromě jiného i jako taxi
foto: Nissan

Flotila 25 elektrických taxíků Nissan Leaf zatím po Amsterdamu najezdila 1,5 milionu kilometrů. První 10 Leafů firma Taxi Electric obdržela v listopadu 2011. Každý z nich od té doby najel přes 100 000 km a podle tiskové zprávy jde stále o spolehlivá auta.

O tom zda baterie tři roky starých Leafů podléhají úbytku kapacity, případně v jaké míře, bohužel oficiální tisková zpráva nehovoří.

Nový Nissan e-NV200 je narozdíl od Leafu přímo navržen k tomu, aby mohl sloužit mimo jiné i jako vůz taxi. Zatím není jasné kolik si jich Taxi Electric objednali, ale jisté je, že první kousky jim budou doručeny už letos v létě.

Nissan e-NV200 Nissan e-NV200 Nissan e-NV200

Nissan výrobní verzi elektrické dodávky e-NV200 představil aktuálně na autosalonu v Ženevě po několika letech intenzivního testování po celém světě.

tisková zpráva

Napsat komentář