Šéf Daimleru řekl, že Tesla je jedna z nejlepších investicí co kdy udělali

Německý automobilový magazín Automobil Produktion vyzpovídal na autosalonu Ženeva 2014 samotného šéfa koncernu Daimler, Dietera Zetsche. Ten doslova řekl, že investice do americké automobilky Tesla Motors „byla jedna z nejlepších, které kdy Daimler udělal“.

Dieter Zetsche, šéf koncernu Daimler, představuje plug-in hybrid Mercedes-Benz S500 Intelligent Drive
foto: Daimler

Když do Tesla Motors před pěti lety Daimler investoval, svým způsobem ji zachránil – přesně takhle to řekl Elon Musk, současný šéf úspěšné americké automobilky. Pro Daimler se z toho ale během pěti let stala jedna z nejvýnosnějších investicí.

A nejen pro něj – každý, kdo po vstupu Tesly na burzu nakoupil akcie se dnes může těšit z více než desetinásobku jejich hodnoty. Kromě Daimleru do Tesly investovala také Toyota a Panasonic. Ti všichni také připadají v úvahu jako partneři při stavbě obří giga-továrny na lithium-iontové baterie.

Zetsche německému magazínu dále prozradil, že už dnes Daimler a Tesla spolupracují ve strategických oblastech, a že tomu tak bude i v budoucnu. To leccos naznačuje, nejen ve spojitosti s továrnou. Tesla dnes pro Mercedes-Benz dodává elektrický pohon plně elektrického modelu Mercedes-Benz třídy B Electric Drive.

S rozšiřováním elektromobilního portfolia Mercedes-Benz (případně dalších značek Daimleru) by tak mohla Tesla získávat stále více takových externích zakázek.

12 Comments on “Šéf Daimleru řekl, že Tesla je jedna z nejlepších investicí co kdy udělali”

    1. Jak se píše v jednom z
      Jak se píše v jednom z odkazovaných článků: „Weber je prý přesvědčený, že elektrifikace je nevyhnutelná. Prozatím bude automobilka vylepšovat své spalovací motory, postupně přidá hybridy a posléze konečně také elektromobily.“
      Takže evidentně nic zařezávat nechtějí a naopak se chtějí vydat cestou elektromobility 😉

Napsat komentář