Tesla: Supercharger v Drážďanech už se staví, Model X pouze 4×4

Automobilka Tesla Motors podle informací magazínu InsideEVs intenzivně pracuje na budování dalších rychlodobíjecích stanic Supercharger v Evropě. V Německu je údajně partnerem Deutsche Bahn, dobíječky mají stát podél klíčových železničních tahů.

Elektromobil Tesla Model S se prodává v USA, Evropě i Číně
foto: Tesla Motors

Německo je největší automobilový trh Evropy, ale elektromobily tam pořád ještě více-méně skomírají. A to i napříč tomu, že tam aktuálně byly nově uvedeny do prodeje modely BMW i3 a Volkswagen e-Up! Jediné elektrické auto, které se v Německu prodává relativně dobře je Smart ED.

Tesla doufá, že pokud se jí v Německu podaří vybudovat dostatečně hustou síť rychlodobíječek Supercharger, výrazně tím dokáže podpořit prodeje svých elektromobilů Tesla Model S a následně i Model X. Přímo v Německu jsou tak dnes čtyři Superchargery, buduje se jich ale dalších devět.

Nejbližší od nás bude v Drážďanech. Další „coming soon“ Superchargery jsou také v Dánsku. Do konce letošního roku chce Tesla pokrýt většinu západní Evropy.

Automobilka aktuálně také potvrdila, že připravované elektrické SUV Tesla Model X bude standardně od konce roku 2014 k dispozici s náhonem na všechna čtyři kola (AWD). Zhruba ve stejné době se pak objeví také AWD verze Modelu S.

Přitom ještě donedávna byl Model X na webu k dispozici standardně s pohonem pouze zadní nápravy. Nyní už není a Tesla na dotaz magazínu GreenCarReports jasně odpověděla, že důvodem je to, že převážná část zákazníků poptávala verzi AWD.

A nakonec zajímavá zpráva týkající se Tesla Motors také z oblíbeného amerického spotřebitelského magazínu Consumer Reports. Podle jeho průzkumu se aktuálně Tesla stala pátou nejlépe vnímanou automobilovou značkou v . První je opět Toyota.

Gratulujeme Tesle a doufáme, že bude i nadále stoupat. Vlastně o tom, vzhledem k jejím marketingovým, obchodním a PR dovednostem, vůbec nepochybujeme. Jen pro zajímavost, druhý byl Ford, třetí Honda, čtvrtý Chevrolet.

GreenCarReports, InsideEVs, Gas2

13 Comments on “Tesla: Supercharger v Drážďanech už se staví, Model X pouze 4×4”

          1. Váš komentář jsem tedy
            Váš komentář jsem tedy opravdu nepochopil. Jestli máte problém s tím Bavorákem, tak si tam dosaďte jakoukoli jinou luxusní značku německé provenience (Audi, Mercedes, Porsche). Většina obyvatel ČR by jistě radši vlastnila nějakého toho Němce než škodovku. Aspoň tady v Praze určitě. Nevím jak v Brně, ale dost pochybuju o tom, že tam žijí tak zanícení škodovkáři 😉

          1. Tak nejde teď o BMW, jde
            Tak nejde teď o BMW, jde prostě o to, že německá auta jsou všeobecně považována za kvalitní a je už jedno, jestli je to BMW nebo VW. Sice si většina Čechů kupuje škodovku, možná je jim nejsympatičtějí, ale rozhodně by místo Oktávky radši měli třeba Passata. I když ten svojí třídou spíš odpovídá Superbu.

            1. Původně jsem to bral jen
              Původně jsem to bral jen jako žertík, ale jak vidím vaše nezlomné přesvědčení o tom, že pravdu máte jedině vy, a že většina národa je dle vás při výběru auta asi nesvéprávná, začínám mít dojem že to s tou diagnozou je šité přímo na vás.
              Platí to na i na vaši reakci na Menellicar v So, 2014-02-08 23:33
              Ale nevěšte hlavu, vhodně zvolená medikace už dnes dokáže divy.

      1. Jen takový důkaz, že to s
        Jen takový důkaz, že to s tím vnímáním asi bude přede jen jinak 😉
        Jelikož jakožto nepřihlášený nemůžu vkládat odkazy, tak musím takto: viz dnešní článek o americkém vnímání na autorevue.cz s názvem „V jakém autě jste pro ženy nejvíc sexy? Budete se divit“

        Z něho cituji: „Muži naproti tomu sní o řidičkách aut německých prémiových značek: 16 procent se vyslovilo pro BMW, 14 procent pro Mercedes-Benz a 10 procent pro Porsche.“

        Dodávám, že se jedná o průzkum mezi američany.

Napsat komentář