Tesla začíná nabízet předplatné plně autonomního řízení, účtuje si ale znovu i za hardware

S vydáním Full Self-Driving Beta v9 se Tesla konečně rozhodla nabídnout také předplatné pro robotické řízení. Je v tom ale jeden háček.

Tesla zavádí předplatné pro svůj systém plně robotické řízení. Zároveň chce ale po některých zákaznících extra poplatek za výměnu zastaralého hardwaru.
foto: Tesla

Předplatné balíčku Full Self-Driving (plně autonomní řízení) stojí $199/měs. nebo $99/měs. pro ty, kteří si už dříve připlatili za balíček Enhanced Autopilot, který se dnes už nenabízí. Jinak stojí balíček Full Self-Driving nemalých $10 000.

Háček je v tom, že ty elektromobily Tesla, které nejsou vybavena hardwarem v3.0, si musí navíc k měsíčnímu předplatnému připlatit ještě $1500 za upgrade hardwaru. Problém je, že Tesla od roku 2016 inzeruje VŠECHNY své vozy jako „připravené“ pro plně robotické řízení.

A teď se najednou ukazuje, že připravené ve skutečnosti nebyly a po zákaznících se chce, aby si opět připlatili. Jde o tzv. „HW v3.0“ neboli „FSD počítač“. Ukázalo se totiž, že předchozí hardwarová výbava pro plně robotické řízení jednoduše nedostačovala.

Tímto výpočetním hardwarem, který mimo jiné obsahuje čip, který si Tesla sama navrhla, jsou vybaveny všechny elektromobily Tesla Model S, Tesla Model X, Tesla Model 3 a Tesla Model Y vyrobené od poloviny roku 2019.

Tesla kouzlí s cenami svých produktů a služeb pravidelně, intenzivně a mnohdy i několikrát do měsíce. Není to poprvé, co by porušila sliby, které předtím dala – stalo se to např. už u samotného balíčku Full Self-Driving nebo v případě solární střechy Tesla Solar Roof.

11 Comments on “Tesla začíná nabízet předplatné plně autonomního řízení, účtuje si ale znovu i za hardware”

        1. Však logicky, ne? Nejdřív potichu nakoupil, pak vyhnal cenu
          Však logicky, ne? Nejdřív potichu nakoupil, pak vyhnal cenu a část prodal. V květnu pak srazil cenu, teď asi zase něco nakoupil a potřebuje to vyhnat, aby část prodal se ziskem. Manipulace s cenou… kdybych to uměl a měl takovou moc jako on, taky to dělám a vydělávám. Na rozdíl od akciových trhů, toto není nelegální.

          1. blázníš?? jeho firmy vznikly a stojí na dolarech
            blázníš?? jeho firmy vznikly a stojí na dolarech amerikánských daňových poplatníků a navíc nadluh. V jeho podání to je skoro vlastizrada gemblováním kryptošitů pumpovat nepřátele. Vývoz techno ke žlutejm komárům GF3 díky prdlýmu doníkoj mu ještě jakštakš překousli ale za todle už jednou dostal přes prsty, ale evidentně to nebylo dost…. Anebo hraje skrytou nařízenou hru a její úkolem je poslat akcie tezly zase dolů a uvolnit dolar pro jiný gembly 😉

Napsat komentář