Nová Kia Ceed: jako plug-in hybrid zvládne až 57 km na elektřinu

Nový design se dotkl tří ze čtyř karosářských variant Hatchback, Sportswagon a ProCeed. V nabídce jsou také verze mild-hybrid a plug-in hybrid.

Nová jednotka 1.5 T-GDI je k dispozici i jako mild-hybrid (MHEV). Naftový Ceed se nabízí výhradně jako mild-hybrid v kombinaci buďto s inteligentní manuální převodovkou (iMT), nebo ústrojím 7DCT.
foto: Kia

Ceed, nejprodávanější řada vozů značky Kia, si pro modelové provedení 2021 připravila výrazná moderní vylepšení. Řada Ceed, nyní přispívající k 28 % evropských prodejů značky Kia, zůstává důležitým hráčem napříč všemi segmenty v Evropě.

Nová modelová řada Ceed přináší zákazníkům ucelený výběr hnacích ústrojí vč. plug-in hybridního (PHEV) a mild-hybridního pohonu (MHEV). Zájemci o Ceed mají na výběr přeplňované benzínové i naftové motory (benzín 1,0 a 1,5 litru, resp. diesel 1,6 litru), vždy včetně moderní technologie Kia Smartstream.

Součástí pohonu Smartstream je vlastní technologie plynule proměnné periody ventilů (CVVD) pro optimální výkonové schopnosti. CVVT rovněž snižuje spotřebu paliva v kombinaci s nízkotlakým systémem recirkulace výfukových plynů (LP EGR), který část horkých plynů produkovaných motorem vrací do spalovací komory s cílem snižovat hydraulické ztráty a potažmo i spotřebu paliva.

V rámci nejnovější modernizace Ceed dále poprvé spojuje technologie MHEV a DCT s přeplňovaným benzínovým motorem 1,0 litru, což uvítají především zákazníci volající po dalším snižování emisí pohonného ústrojí. Nasazení technologie MHEV vede ke zlepšením v oblasti spotřeby paliva i jízdních schopností.

Provedení PHEV využívá benzínový motor 1.6 GDi o maximálním výkonu 141 koní v kombinaci se šestistupňovou dvouspojkovou převodovkou. Uvedenou hnací jednotku doplňuje akumulátorový modul o kapacitě 8,9 kWh pro bezemisní jízdu čistě na elektřinu s dojezdem ve městě až 57 km na jedno nabití.

Součástí nejnovějšího faceliftu napříč modelovou řadou je software podporující dálkové propojení s vozidlem přes mobilní aplikaci Kia Connect s různými palubními funkcemi pro lepší interakci s vozidlem a dostupnost informací.

Nové funkce konektivity pro modelovou řadu Ceed zahrnují vylepšenou funkčnost hlasového vyhledávání přes Bluetooth, propojení navigace s kalendářovými aplikacemi třetích stran, režim ‚parkování s obsluhou‘ ke sledování polohy vozidla, sedí-li za volantem cizí osoba, resp. velmi důležitou navigaci ‚na poslední kilometr cesty‘ s podporou rozšířené reality.

Plug-in hybridní kombi Ceed Sportswagon přináší další praktické funkce postavené na technologiích konektivity, jako např. možnost na dálku zapínat a vypínat nabíjení akumulátoru.

Nová funkce „Přenos uživatelského profilu“ umožňuje zálohovat si do cloudu předvolby aplikace Kia Connect pro konkrétní vůz, a podle potřeby tak přenášet nastavení mezi vozidly.

To je vítaným přínosem zejména pro ty, kteří často mění různá vozidla vybavená technologií Kia Connect, například firemní řidiče využívající vozový park společnosti, resp. domácnosti, které vlastní více než jeden vůz se systémem Kia Connect.

Cestující mohou přes Android Auto nebo Apple CarPlay bezdrátově propojit chytrý telefon s 8″ obrazovkou audiosystému a přenášet na ni obsah telefonu. Maximální konektivitu na cestách podporuje i USB nabíjecí port ve středovém panelu pro zadní pasažéry.

tisková zpráva

2 Comments on “Nová Kia Ceed: jako plug-in hybrid zvládne až 57 km na elektřinu”

Napsat komentář