Sebastian Vettel: elektrické formule se mu vůbec nelíbí

Němec Sebastian Vettel patří mezi nejmladší jezdce Formule 1. V současné době závodí za rakouský tým Red Bull Racing a od roku 2010 je světovým šampionem. Když měl okomentovat chystané závody elektrických formulí Formule E, řekl že „se mu vůbec nelíbí“.

Elektrická formule Spark-Renault SRT-01E určená pro šampionát Formule E, který odstartuje letos, se aktuálně představila na veletrhu spotřební elektroniky CES 2014 v americkém Las Vegas
foto: Formule E

Red Bull v minulosti připustil, že by se mohl ucházet o účast v závodech elektrických formulí Formule E. Kdoví proč ale zároveň tým nechal proniknout na veřejnost komentář svého předního jezdce.

Vettel řekl, že se mu elektrické formule „vůbec nelíbí“ a že si myslí, že lidé chodí na závody Formule 1 aby je „cítili“. A při závodech elektrických formulí prý jen šumí vítr.

Vettel si toho zjevně o šampionátu ani strojích Formule E mnoho nezjistil, protože jinak by věděl, že pro elektrické stroje byl dokonce speciálně navržen zvuk, který budou při závodech vydávat.

Ostatně, proti jeho tvrzení stojí názor mnoha další matadorů Formule 1, kterým se naopak elektrické závody zamlouvají a buďto je podporují, nebo se jich rovnou účastní. Jedním z nich je například Michael Andretti.

Tým Red Bull Racing se však svých aspirací na účast ve Formuli E – i přes podivné komentáře Vettela – nevzdává. V současné době se chce soustředit na Formuli 1 a svou pozici podle magazínu Motorsport.com dál vyhodnotí po skončení prvního ročníku šampionátu Formule E.

Mimochodem, elektrická formule určená pro závody Formule E se aktuálně naživo představila v Las Vegas u příležitosti veletrhu spotřební elektroniky CES 2014. Vůz Spark-Renault SRT-01E řídil Lucas di Grassi.

Napsat komentář