Tesla se připravuje na stavbu nové továrny v texaském Austinu

Tesla si zajistila opci na nákup rozsáhlého pozemku nedaleko texaské metropole Austin. Stavba ale stále není 100% jistá.

Tesla v současné době buduje zcela novou továrnu nedaleko Berlína, svou první v Evropě. Kromě toho stále rozšiřuje také zbrusu novou továrnu v Šanghaji a podle všeho se konečně připravuje také rozšíření Gigatovárny v Nevadě.
foto: Tesla

Elon Musk před časem řekl, že Tesla potřebuje postavit novou továrnu přibližně ve středu . Právě Texas byl jedním z favorizovaných států.

Ačkoliv některé zprávy hovoří o tom, že Tesla si pozemek nedaleko Austinu v hodnotě $5 mil. koupila, Elon Musk na Twitteru později upřesnil, že zatím jde jen o opci. Tu Tesla může využít a nemusí.

Jde o plochu 2100 akrů, na které se v současné době nachází štěřkovna a pískovna. Tesla by měla v nové továrně začít vyrábět především elektromobily Tesla Cybertruck a Tesla Model Y.

Kromě Austinu ještě přichází v úvahu jako další možná lokace pro stavbu nové americké továrny město Tulsa ve státě Oklahoma. Ať už padne volba na kohokoliv, jisté je, že půjde už o pátý velký výrobní závod značky Tesla (počítáme-li Reno, Berlín, Šanghaj, Fremont).

Napsat komentář