POZVÁNKA: Jubilejní brněnský elektročtvrtek už 19. března

Ve čtvrtek 19. března to již bude podesáté, co se sejdou brněnští elektromobilisté. Pro jubilejní setkání jsme zvolili krásné prostředí vinného sklípku hned vedle brněnského výstaviště.

Do sklípku se vejde zhruba 90 lidí, a tak zbývá ještě několik volných míst, registrovat se můžete zde.
foto: archiv autora

Jelikož byl zrušen AMPER 2020 i jeho doprovodná akce e-Motion, témat k diskuzím bude jistě dost. Přihlásilo se již i několik společností, které by zde rády prezentovaly svoje „bomby“, které měly připraveny vytáhnout až na Amperu 2020.

Posuďte sami: pronájem elektromobilů Škoda CITIGO-e iV již za 2,90 Kč bez daně – bez jakýchkoliv dalších poplatků, nebo Nissan e-NV200 za 3,90 Kč za jeden kilometr – není to lákavé?

Také pronájem trakčních baterií od 3,10 Kč za jednu vyčerpanou kilowatthodinu je skvělý. Nebo dotace s platbou za vypracování až poté, co budou žadateli proplaceny od státu. Pro mnohé bude naprostou novinkou i pronájem sdružených wallboxů – ale to už možná prozrazujeme příliš.

Budou zde k dispozici materiály o nabíjení nových elektromobilů od Škodovky a také tipy a triky ohledně nového CitigoE iV – co vše se na něm dá ještě zlepšit – a co si museli „popravit“ dlouhodobí uživatelé elektromobilů na těchto vozech, aby jim lépe vyhovoval?

Velkým tématem budou jistě i ceníky rychlonabíjení cenových leadrů. Zvládne ČEZ poslat tak dlouho slibovanou nabídku svým stávajícím, již „očipovaným“ zákazníkům do brněnského čtvrtku? Jestli ano, bude se celý večer o čem bavit (bavit = povídat, ne smát se).

Vždyť každého současného i potenciálního elektromobilisty zajímá, jak si vybrat tarif, aby to bylo co nejvýhodnější – nebo snad alespoň levnější na provoz než diesel.

Svůj prostor dostane i Klub přátel levného nabíjení, vždyť jejich vize – DC dobíjení za 2 Kč za jednu kilowatthodinu – se pro znalého elektromobilisty může zdát jako cena z říše snů.

Elektromobilita je v ČR nyní v naprostých začátcích a její možnosti jsou zatím netušené. Určitě budeme v tomto roce ještě překvapeni novými modely elektromobilů, kapacitou baterií, novými možnostmi wallboxů, novými tarify za dobíjení, či návrhy zákonů a předpisy- které nám mají tu elektromobilitu „ulehčit“. Možná vláda začne diskutovat i daň za sluneční svit…

Proto si poznamenejte termín brněnského elektročtvrtku 19. března 2020. Mimořádně ve sklípku v Brně – Hlinky 44/112A Brno – Pisárky.

placená inzerce

130 Comments on “POZVÁNKA: Jubilejní brněnský elektročtvrtek už 19. března”

  1. Kdo chyti virus v blizke dobe, ten bude v nemocnici docela
    Kdo chyti virus v blizke dobe, ten bude v nemocnici docela dobre osetren jako VIP. Casem to prejde v masovou zalezitost a jeste pozdeji se budou osetrovat jen vyjimecne pripady. I tady plati, kdo driv prijde, ten driv mele. Nebo prvni bere vse. Jako hra „letadlo“, posledni vse zaplati.

      1. To tady muze take nastat. Dosud je pripadu malo, tak se
        To tady muze take nastat. Dosud je pripadu malo, tak se dostane na kazdeho. Moje hypoteza ale predpoklada, ze si vyleceny udrzi nejakou dobu imunitu. Takze kdyz to mame chytit skoro vsichni, tak je dobre cim driv, tim lip.
        Pak mam jeste hypotezu, ze lidi kteri prijdou s nakazenym jen kratce do styku, naberou jen nepatrnou virovou naloz a muzou si vytvorit antilatky. Takze pasazeri v MHD muzou mit dokonce vyhodu.

            1. Přestaň hysterčit a nastuduj si reálný
              Přestaň hysterčit a nastuduj si reálný fakta.

              Japonsko
              Vyléčená žena se koronavirem znovu nakazila
              https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/clanek/vylecena-zena-se-koronavirem-znovu-nakazila-40314800

              V Japonsku zaútočil koronavirus dvakrát na stejného člověka. Týdny po úspěšném zotavení se ve středu nakazila žena, která pracuje jako průvodkyně v Ósace. Podobný případ podle agentury Reuters hlásí také Čína.

    1. Adam Vojtech v rubrice Mf dnes 04.02.2020
      Mírním paniku

      Adam Vojtech v rubrice Mf dnes 04.02.2020

      Mírním paniku kolem koronaviru a nabízím fakta. Není potřeba se bát a nezapomínat na klasickou chřipku, která je v našich podmínkách daleko větším strašákem.

      Adam Vojtěch 27.01.2020

      Roušek je dostatek

          1. Co vlezlo na mozek mne, ze si taky preji jejich dstoupeni.
            Co vlezlo na mozek mne, ze si taky preji jejich dstoupeni.

            Vojtech: zadny pomocny zdravotni personal (kdyz sestry maji mit vejsku), zadne celozivotni vzdelavani lekaru a sester. No a ty excesy s coronavirem nepocitam (treba proc netestuje spickova laborator, rousky).

            Schillerova: zaklekavani (mozna jeste z ery Babise), obrovsky schodek, zadna reforma verejnych financi.

            Babis: ostuda Evropy, ve stretu zajmu, nadava komukoliv s jinym nazorem, pritom ten jeho je dost spatny a musi jej vzdy korigovat jeho PR agentura. Chlubi se tim, jak utraci stamiliony z rozpoctu jen kvuli posunuti opravy dalnice na pondeli.

            No a co se tyce koronaviru. I kdyz si prst v zadku zlomi, tak stejne sireni nezabrani. Meli by spise dohlizet na rizikove skupiny a u nich co nejvice posilit imunitu a prevenci.

            Uprimne, je mi z nasi vlady na zvraceni a to i z CSSD, ktera je jen pricmrndavac bez koncepce (duchodova reforma, reforma statni spravy (mam dojem dela vnitro). Sorry jako, ale ja jsem zvyklej makat uplne jinak, je pravda, ze nejsem zvyklej neustale predhazovat svou praci.

            1. K dnesnimu dni bylo v cele CR odebrano 3094 vzorku, vcetne
              K dnesnimu dni bylo v cele CR odebrano 3094 vzorku, vcetne opakovanych. Tak mozna ze je testovano 2500 lidi. Pak neni divu ze je jen 189 pozitivne testovanych. V DE testuji ca. 12.000 denne a nakaza se tam objevila drive. Babis se porad vytahuje ze je v CR malo nakazenych. kecy v kleci, akorat ze brani v hromadnem testovani, udrzuje pocty nakazenych umele nizko. To je umyslne omezovani odhalovani nakazenych a melo by to byt povazovano za umyslne rozsirovani nakazy.

  2. Jak mnozí tušíte, RUŠÍME AKCI SKLÍPEK.
    Teda ne, že

    Jak mnozí tušíte, RUŠÍME AKCI SKLÍPEK.
    Teda ne, že bychom nešli ve čtvrtek pít – ale půjdeme ve velmi omezeném počtu – a zřejmě jinam.
    Na druhu stranu, ti co se registrovali (nebo se ještě registrují – dali jsme nyní registraci na 0,- Kč), budou mít možnost využívat systém našeho levného nabíjení jako první.

    A protože situace je velmi vážná, posílám Vám malý odkaz PRO POSÍLENÍ IMUNITY:
    https://prostejovsky.denik.cz/galerie/kreslene-vtipy-na-koronavirove-tema-od-prostejovskeho-humoristy-jana-tatarky.html

        1. Co by jste na jejich místě dělal vy, vždy bude část
          Co by jste na jejich místě dělal vy, vždy bude část lidí nadávat a kritizovat, zláště ti co nemusí o něčem rozhodovat, a po bitvě je každý generál.Ad ropa:::Průmysl USA může současná krize na trhu s ropou poznamenat dokonce více než finanční krize z roku 2008. „Žádná společnost v našem pokrytí nemůže udržet produkci na více než pár měsíců v rámci cash flow a výdajům při ceně 35 $ za WTI,“ pronesl Charles Meade z investiční banky Johnson Rice & Co.„V příštích 12 měsících bude v našem průmyslu vyhlášeno mnoho bankrotů a desetitisíce lidí bude propuštěno,“ uvedl Scott Sheffield, výkonný ředitel Pioneer Natural Resources.https://oenergetice.cz/ropa/usa-muze-pred-prezidentskymi-volbami-celit-pohrome-dusledku-propadu-cen-ropy

              1. Myslíš že by to Kalousek s Fialou dosrali víc než Babiš?
                Myslíš že by to Kalousek s Fialou dosrali víc než Babiš? Za pokus by to stálo. Ani tři měsíce po vypuknutí epidemie nebyl Babiš schopen zajistit ochranné pomůcky pro lékaře. Takže laťka je hodně nízko.

                Mimochodem jak vláda maká ja patrné i z toho:

                Testování na Covid19
                Jižní Korea 210.144 testů
                Itálie 60.761 testů
                UK 26.261
                USA 8554
                ČR 1816

                1. Kalousek ještě existuje? Ty si z jeho věrnýho fanklubu?
                  Kalousek ještě existuje? Ty si z jeho věrnýho fanklubu? :)))

                2. ¨Slyšel jste někdy Fialu mluvit, je to alibista, který
                  ¨Slyšel jste někdy Fialu mluvit, je to alibista, který opakuje pár naučených frází dokola, a Kalousek to radši nebudu komentovat.Jak souvisí počet testů s tím jak vláda maká, zkuste takové hodnocení někde navrhnou, ale nedivte se reakcím.To co se mělo nebo nemělo udělat je dnes každému jasné, hlavně těm co nemusí o ničem rozhodovat.Tak nám řekněte vy,jaké by jste udělal v rámci státu konkrétní opatření pro následující měsíc ,a berte v potaz, že jsme součástí EU, a jaké má premiér pravomoci.Pokud se sem vrátili desetisíce lidí z italie a řada na karanténu kašle tak s tím nikdo nic nenadělá, to by jste musel vyhlásit zákaz vycházení a stanné právo.

                3. Ptáš se fakt vážně jak souvisí počet testů s tím jak
                  Ptáš se fakt vážně jak souvisí počet testů s tím jak vláda maká proti koronaviru? 🙂

                4. Tak podle vás platí čím víc testů tím víc vláda
                  Tak podle vás platí čím víc testů tím víc vláda maká, to jako fakt myslíte vážně?Pokud se tedy u každého občana udělá test, tak vláda pracuje na 100%, hele 1.dubna zatím není.PS nejste volič okamury, tam mají také vše jednoduché.

                5. Otázka zněla naprosto jasně:
                  „Tak nám řekněte vy,jaké

                  Otázka zněla naprosto jasně:
                  „Tak nám řekněte vy,jaké by jste udělal v rámci státu konkrétní opatření pro následující měsíc ,a berte v potaz, že jsme součástí EU, a jaké má premiér pravomoci.“

                  A Kuk určitě s odpovědí pomůže 🙂

                6. Taky čekám na konkrétní odpověď, ale zatím vypadnul
                  Taky čekám na konkrétní odpověď, ale zatím vypadnul jenom ne moc chytrý dotaz.

                7. Vláda se snaží zpomalit nástup viru, protože je omezený
                  Vláda se snaží zpomalit nástup viru, protože je omezený počet lůžek, lékařů apod. Tim se prostě jen rozprostře problém. To co se musí nutně stát je, že 3 měsíce budou kina, divadla, výstavy atd. totálně v pr…. Pak doufají, že vyšší letní teploty omezí šíření, nicméně podle vědců to zasáhne až 60-70% světové populace, tedy pokud to nedostanete teď tak třeba za půl roku, nakonec vás to stejně dožene (u někoho se to samořejmě vůbec neprojeví). Tyto viry mohou totiž útočit opakovaně a v několika vlnách. Pokud se chce někdo zavřít na rok doma, má větší šanci, že to nedostane.

                8. Souhlas, nyní se musí jenom čekat, bohužel evropa
                  Souhlas, nyní se musí jenom čekat, bohužel evropa promarnila čas na přípravu, a hlavně jednotný postup, ale to se dalo diky byrokracii očekávat, v číně to měli jednodušší.Ty odhady globálního nakažení se různí, teď jsem četl, že to bude cca.20%.Pokud to u nás bude růst kolem 20 případů denně tak by to bylo v „pohodě“, ale obávám se, že to bude rychlejší, ale nemám bohužel tu křišťálovou kouli.PS Italie za den 250 mrtvých, to už je průšvih,

                9. Mohla by vypadat asi takhle:
                  „Fšem s viší teplotou

                  Mohla by vypadat asi takhle:
                  „Fšem s viší teplotou pýchnout smrtící injekci. Kdyš injekce dojdou, prostě ubýt palicí. Zachraňovat pouze lidi vlastnící Teslu – jsou totiž na jiné úrovni,jezdí nejlepším vozem současnosti, projevili značnou dávku pokrokovosti a mají vizi do budoucna. A bude to viřešený“

                10. Hele, opatrně málem jsem poprskal monitor a rozšířil
                  Hele, opatrně málem jsem poprskal monitor a rozšířil nákazu.

                11. Hoďte naňho sieť, je to „blázon“ :)))
                  Hoďte naňho sieť, je to „blázon“ :)))

                12. Jako já, plísňák nebo přitroublá kobliha ???
                  To aby v

                  Jako já, plísňák nebo přitroublá kobliha ???
                  To aby v tom bylo jasno.

                13. Myslel som teba, ale zo srandy, samozrejme :-))
                  a kto je

                  Myslel som teba, ale zo srandy, samozrejme :-))
                  a kto je „přitroublá kobliha“?

                14. Uf. Lekl jsem se, aby síť omylem nepadla na nesprávný
                  Uf. Lekl jsem se, aby síť omylem nepadla na nesprávný cíl. Takto je to v poriadku 🙂

                15. Já zas čekám až mi na ten dotaz odpovíte. Podle odpovědi
                  Já zas čekám až mi na ten dotaz odpovíte. Podle odpovědi bude totiž jasné zda má smysl vám psát něco konkrétního či nikoliv.

                16. Není čas na něco čekat, jen za dnešek máte dalších 25
                  Není čas na něco čekat, jen za dnešek máte dalších 25 positivně testovaných (nikoliv nově nakažených), teď nemůžete utíkat na záchod…

                17. Dnesni zavreni hranic je neco podobneho jako kdyz vetrak v
                  Dnesni zavreni hranic je neco podobneho jako kdyz vetrak v aute nasaje vyfukove smrady nejakeho coudila a ridic pak prepne na uzavreny okruh vetrani. Smrad se tim v aute jen zakonzervuje.

                18. Jakože kdyby zůstaly hranice otevřené, tak bychom ten vir
                  Jakože kdyby zůstaly hranice otevřené, tak bychom ten vir tady ukecali, aby se vrátil zpět do Itálie?

                19. Viru se nezbavime ani zavrenim hranic a pritom sem bude jezdit
                  Viru se nezbavime ani zavrenim hranic a pritom sem bude jezdit tisice Cechu denne kteri jezdi pracovat do zahranici. Je to akorat takovy akcni cin pro slabomyslne ano-volice. Me treba ten zakaz docela poskodi. Bohuzel jsem zareagoval pozde a mel jsem si vymenit uz prevcirem CZK na EUR, protoze CZK pujde ke dnu. Behem 2 dnu je ztrata ca. 2 Kc/EUR.

                20. Každé to restriktivní opatření někoho poškozuje, pokud
                  Každé to restriktivní opatření někoho poškozuje, pokud za největší křivdu života považujete nynější kurzové ztráty, tak to o Vás asi něco vypovídá.
                  Myslím, že třeba pan Papež (Asociace cestovních kanceláří) by si za svoje výlevy do TV před pár dny nazpět nejspíš nejradši nafackoval.

                21. Ty kurzove ztraty jsou nezavisle na tom prvnim zjisteni.
                  V

                  Ty kurzove ztraty jsou nezavisle na tom prvnim zjisteni.
                  V pristich dnech ocekavam dalsi napravu logickeho pochybeni vladni sebranky. Preshranicni pendleri muzou vyuzivat urcite prechody v dobe 05-23 h. Kdo pracuje 100 km vzdusnou carou od hranice, nema nikdy sanci stihnout zacatek ranni smeny v 6 h a obracene po skonceni smeny ve 22 h nema sanci prekrocit hranici do 23 h. Ocekavam, ze budou zpravy v TV jak se pendleri poprali s policajty na hranicich, nebo jak jezdi po poli aby se dostali do/z prace a domu.

                22. Využijte slabé koruny a zbavte se eur. Záchrana Itálie,
                  Využijte slabé koruny a zbavte se eur. Záchrana Itálie, třetí největší ekonomiky eurozóny, která byla v recesi již před koronavirem, bude největší masakr eura v historii, proti kterému bude vypadat Řecko jako veselá taškařice.

                23. Vy jste nějaký intelektuálně slabší jedinec.
                  Vy jste nějaký intelektuálně slabší jedinec.

                24. To je tedy ten Váš recept na boj s koronavirem?
                  To je tedy ten Váš recept na boj s koronavirem?

                25. Nebyla to vaše otázka, tak se laskavě starejte o své. Já
                  Nebyla to vaše otázka, tak se laskavě starejte o své. Já se vás od včerejška ptám co Babiš dobrého udělal a vy se té otázce záměrně opakovaně vyhýbáte…Takže já nemám potřebu tancovat jak pískáte.

                26. Co Babiš dělá nebo udělal snad vidí každý, kdo má doma
                  Co Babiš dělá nebo udělal snad vidí každý, kdo má doma TV a přístup k internetu. Ono nahnat lidi do karantény, zavřít školy, hranice, zakázat vstup cizincům – na to už je podle mě potřeba mít koule a schopnost unést zodpovědnost.
                  Jasně, že tu mohlo být víc respirátorů a jasně, že by bylo lepší víc a rychleji testovat, ale jsem si jist, že současnou situaci si před pár týdny nedovedl představit téměř nikdo, pro nás všechny to bylo maximálně sci-fi z Hollywoodu a to ještě tak z minulého století.

                  Hloupě kritizovat na internetu pod peřinou anonymity dokáže úplně každý, to opravdu není nějaká exkluzivní schopnost daného jedince. Ale rozhodovat v krizové situaci s omezenými prostředky a s ohledem na zdravotní, ekonomické a sociální dopady 10 mil lidí už taková sranda rozhodně nebude.

                27. Já se neptal jen co dělá, ale co udělal konkrétně
                  Já se neptal jen co dělá, ale co udělal konkrétně skvělého. V tom je dost rozdíl. Zatím kopíruje jen kroky jiných států a navíc pozdě.

                  Scifi? V Číně to řeší již několik měsíců, v Itálii několik týdnů se stejným průběhem. Scifi to bylo evidentně pro Babiše a jeho pohunky, když se ani neobtěžovali zajistit ochranné pomůcky pro zdravotníky, či vypracovat systémový plán jak postupovat pokud epidemie vypukne. A vy mu hoďte svůh hlas, jste totiž jeho volič, ikdyž si to podle svých slov zatím neuvědomujete.

                28. Slovensky imigrant babis ma problemy s logikou. 12.3. vyhlasil
                  Slovensky imigrant babis ma problemy s logikou. 12.3. vyhlasil nouzovy stav a zaradil 15 statu do rizikove oblasti. Kontrolu hranic ohlasil na dnesni pulnoc. Jenomze tim jak postavil Nemecko aj. na uroven Italie a Ciny, musel by okamzite zavest tez povinnou karantenu na lidi vracejici se ze vsech 15-ti zemi. To ale neudelal. Dnes pred polednem narychlo prisla zprava, ze kdo se vraci z jedne z 15 zemi, musi do karanteny. Takze lide, kteri na posledni chvily vyrazili do Nemecka se najednou ocitli v pasti. Nevedeli o narizeni a tak muzou byt vsichni trestne stihani. No nic, stejne to nikdo nebude kontrolovat. Ale v TV to vypada moc pekne, takova rozhodna vlada. Pitomec snad ani nevychodil nejakou slovenskou vesnickou zakladku.

                29. Máte to trochu pomotané… nicméně upřímně si myslím,
                  Máte to trochu pomotané… nicméně upřímně si myslím, že kdo to má v hlavě alespoň trochu v pořádku, nemá teď (resp. už 14 dní zpět) zajisté potřebu kamkoliv cestovat, natož do Alp s rodinou lyžovat.

                30. Dnes vyrazili tisice lidi nakupovat zasoby do DE. Jen na
                  Dnes vyrazili tisice lidi nakupovat zasoby do DE. Jen na otocku. Vse v domeni ze je vse legalni. Behem dne byli ale postaveni do role zlocincu.

                31. On už ani nie je Slovák ani Čech. Nechápem ako ste mu
                  On už ani nie je Slovák ani Čech. Nechápem ako ste mu mohli sadnúť na lep.

                32. Pro nektere lidi pripomina StBak stare dobre casy kdy byli
                  Pro nektere lidi pripomina StBak stare dobre casy kdy byli jeho kolegove.

              1. V běžném životě nejsem rozhodně jeho zastáncem, ale
                V běžném životě nejsem rozhodně jeho zastáncem, ale bohužel je třeba si přiznat, že v takto krizových situacích má autoritářský režim vždy důraznější, rychlejší a účinnější možnosti řešení než liberální demokracie. Navíc ač má Babiš spoustu negativních vlastností, tak je to rozhodně velmi pracovitý, schopný a zkušený manažer, a v tom mu těžko některý z jiných leaderů stran může konkurovat, polovina z nich by se už asi sesypala.
                Ale Váš typ na někoho v této situaci lepšího by mě vskutku zajímal.

                1. Nebudu predhazovat jmena, protoze to nikdo nemuze posoudit,
                  Nebudu predhazovat jmena, protoze to nikdo nemuze posoudit, jak by bylo, kdyby tak bylo. Kdyz Hamacek pred par dny chtel zprisnit opatreni, tak ho Babisillerova a Ken ztrapnili. Ted jsou oni temi zachranci naroda. Jen maly stripek z jejich jednani. A trapna akce se soukromou laboratori. To byl fakt statnicky cin.

                2. Já vám rozumím, i v této chvíli jede Anofert politiku, o
                  Já vám rozumím, i v této chvíli jede Anofert politiku, o tom žádná.
                  Nicméně incident se soukromou laboratoří byl myslím důstojně a srozumitelně vysvětlen – jsou tam prostě nějaké harmonizované postupy, atestace atd a to ta soukromka prostě neměla.

                3. Kdyz si neco zaplatim, neni treba smlouva s pojistovnou. A
                  Kdyz si neco zaplatim, neni treba smlouva s pojistovnou. A zminene ISO je uplne na nic. To akorat ridi postupy pro nepremyslejici. Co mam delat, kdyz… Takze jen pro velke firmy kde je kupa zamestancu, kteri nevi co maji udelat, kdyz se jim zasekne PC…. ISO zertifikat urcite neni o odbornosti laboratore. Dodnes se laborator potyka se sikanou statni zpravy. Babis jen blbe kouknul a nohsledi se muzou roztrhnout aby se mu zavdecili. To je to spatne co Babis zasel.

                4. Já to teda poslouchal na ČT24 v přímém přenosu a tam
                  Já to teda poslouchal na ČT24 v přímém přenosu a tam nepadlo o ISO ani slovo. Bylo to poměrně obsáhlé, např. jde mimo jiné o to, že je ta laboratoř náhodně testována positivními vzorky a musí je 100% identifikovat, aby měla danou certifikaci. Jednoduše ta dotčená laboratoř neměla potřebnou úroveň, aby mohly být považovány její výsledky za relevantní.

                5. Lidovky dne 6.3.2020:
                  Tilia nově testování na případnou

                  Lidovky dne 6.3.2020:
                  Tilia nově testování na případnou nákazu koronavirem neprovádí, protože nesplňuje požadavky ministerstva zdravotnictví. Konkrétně se jedná o normu ČSN EN ISO 15189. „Trvalo by nám rok to získat a stálo by to půl milionu korun. A navíc smlouvu s pojišťovnou, což je pro nás jako pro soukromý subjekt zbytečné,“ uvedla Peková.
                  Zdroj: https://www.lidovky.cz/domov/soukroma-laborator-v-praze-odhalila-dva-nakazene-koronavirem-testovani-uz-ale-provadet-nesmi.A200306_221004_ln_domov_ele

                6. Novinky 6.3.2020 Pomsta za uspech:
                  Proto tedy pan ministr

                  Novinky 6.3.2020 Pomsta za uspech:
                  Proto tedy pan ministr řekl dobře, povolil testování soukromým laboratořím, ale požaduje po nich ISO 15 189, což je takový systém manažerské práce, reálně pouze ztížená administrativa. Trvalo by nám rok to získat a stálo by to půl milionu korun. A navíc smlouvu s pojišťovnou, což je pro nás jako pro soukromý subjekt zbytečné.

                7. Žadný atestace ani postupy. To jsou keci. Vy jste se o to
                  Žadný atestace ani postupy. To jsou keci. Vy jste se o to moc nezajímal že?

                8. Takže mi už žijeme v totalitě? Myslel sem že to přijde
                  Takže mi už žijeme v totalitě? Myslel sem že to přijde ale nevšim sem si že už je to tu.

                9. Ta hranice je tenká a postupné omezování se děje každý
                  Ta hranice je tenká a postupné omezování se děje každý den.
                  Venku zuří válka, jen my to nevidíme.

                10. A z češtiny máš navíc za pět.
                  A z češtiny máš navíc za pět.

                11. V nekterych situacich mozna ano ale celkove rozhodne
                  V nekterych situacich mozna ano ale celkove rozhodne ne.
                  Hitler – Nemecko na hadry, desitky milionu mrtvych.
                  Mao – desitky milionu mrtvych, ekonomicky rozvrat.
                  A dale a tak dal.

                12. „velmi pracovitý, schopný a zkušený manažer“
                  No ty máš

                  „velmi pracovitý, schopný a zkušený manažer“

                  No ty máš dost. Ty vo tom koukám víš úplný houno když vo tom estébáckým kkotovi kterej poslal plný letadlo respirátorů jako akutní pomoc do Číny, když tou dobou Čína už jich měla sama nadbytek a exportovala je do Íránu a jinam a teď nám tu v ČR scházej a nemaj je ani ošetřující lékaři na JIPkách označuješ za schopnýho manažera… :-)))
                  Ty už se radši nerozmnožuj.

                13. To, že je to estébácký kokot, se vůbec nevylučuje s
                  To, že je to estébácký kokot, se vůbec nevylučuje s tím, že je to pracovitý, schopný a zkušený manažer.
                  Nevím čím se živíš ty sám, ale dát dohromady holding typu Agrofert určitě nezvládne každý druhý internetový radil, to jsou schopnosti tak maximálně 10lidí v této zemi. I když samozřejmě nemám nejmenší pochybnosti o tom, že Babišovy praktiky jsou vždy legální, nenásilné nebo etické.

                  Já pouze doufám, že teď přestane soustředit svoji energii na přesměrovaní dotací do ANOfertu, zabere na jiné frontě a pomůže nás dostat co nejdřív z těchto sraček. A znovu píšu, že si na jeho místě teď nedovedu představit někoho jiného – Fiala, Bartoš, Okamura? Jako fakt?

                14. Ty říkáš že ho nevolíš, ale měl bys, seš totiž jeho
                  Ty říkáš že ho nevolíš, ale měl bys, seš totiž jeho cílovka. Mimochodem agrofert dohromady nedal. On ho „ukradl“ slovenskému Petrimexu a pak si uměl zařídit že to soud posvětil a neposlal ho do krimu.

                15. Já tu knížku od Kmenty přelouskal, takže malinko v obraze
                  Já tu knížku od Kmenty přelouskal, takže malinko v obraze jsem, těch temných míst je tam spousta, ale Agrofert není přece zdaleka jen o Petrimexu.

                16. Klasika, začneš se točit na podružnosti a hlavní průsery
                  Klasika, začneš se točit na podružnosti a hlavní průsery ti unikaj.
                  Jojo vyvézt letadlo plný respirátorů do Číny plný respirátorů a pro vlastní lidi nemít nic zvládne jedině manažerskej kokot. Zvláště když poslal zemi do největšího schodku a teď s ní vstoupil do krize. Bravo.

                  Dát dohromady mafiánský Agrofert dokáže každý estébák s partou věrnejch estébáků a komoušů. A takový naivní jelita jako ty ho za to ještě obdivujou. Lol. Ty si přesně ten naivní typ co nás za jeho koblihu dostane do srachek.

                17. Tady más manažeský schopnosti toho svýho báječnýho
                  Tady más manažeský schopnosti toho svýho báječnýho vládního kktona pěkně den po dni… Dement k pohledání.

                  Nemehla, která jsou dobrá jen pro vlastní PR:
                  10.1. Číňani se už nevrátili z oslav do fabrik
                  24.1. První případ v Evropě
                  28.1. Vojtěch: Máme milion roušek na skladě.
                  2. 3. Babiš: Koupíme 200 tisíc respirátorů.
                  4. 3. Babiš: Budeme distribuovat.
                  6.3. Babiš: Řešíme nákup.
                  9.3: Vojtěch: Máme v plánu koupit.
                  10.3. ?: Roušky přijdou v pátek, už je distribuujeme.
                  12.3. Vojtěch: Roušky pro všechny budou v řádu týdnů.
                  13.3. Babiš: Koupíme roušky.

                  13. 3. (!) „Je potřeba definovat, kdo potřebuje respirátory. Je potřeba zavést krizovou distribuci. Jsou nakoupeny i roušky. V pondělí budeme o tom podrobně jednat,“ řekl Andrej Babiš. (!)

                  Zdravotníci celou dobu: Nemáme roušky, respirátory ani další zdravotnický materiál, který je potřeba. Je to velmi rizikové.

                  A proto odpoutáme pozornost a pojedeme osobně zkontrolovat sklady potravinových řetězců do Klecan.

            1. A co tak skvělého udělal? Kromě toho že si před kamery
              A co tak skvělého udělal? Kromě toho že si před kamery nechá nastoupit svoje pohunky, co tam stojí jak banda vocasů a dělá si na tom promo?

              Nejdřív tvrdil že o nic nejde. Pak že to Italové nezvládli. Pak zakázali biatlon a jinou akci s 60tis účastníky nechali běžet. Pak se po dvou měsících rozkoukali a zjistili že tihle největší borci a manažeři nemají ochranné pomůcky ani pro lékaře. Pak pomluvili paní z laboratoře a teď už jen panikaří a rozdávají letáčky z hrubkama a chválí se jak to všechno zvládli.

              V utery 28. ledna poslanci ANO, CSSD a KSCM nepripustili na program jednani PS mimoradny bod ke koronaviru, kterej navrhl Bohuslav Svoboda to to jeste povazovali za chripku. Takže asi tak.

              1. Toto je nepochybně situace, kterou není nikdo na světe
                Toto je nepochybně situace, kterou není nikdo na světe schopen řešit bez chyb. Když přišel Babiš s karanténou, tak to někteří opoziční borci byly ještě schopni kritizovat a to mi fakt hlava nebrala.

                A nepsal jsem, že jsme totalitní stát, ale Babiš má tendence řídit autoritářsky (rychle, důrazně a rozhodně) a to si prostě nemůžu pomoct, ale v takto krizové situaci mi to na škodu nepřijde.

                Zda-li to vláda zvládla dobře, bude možné hodnotit až s odstupem času. Kritiků a chytrolínů už je teď plný internet, ale nepochybuji, že kdyby byli sami v pozici Babiše nebo ministra zdravotnictví, měli by sami dávno nasráno v kalhotech.

                A samozřejmě se právě teď také rozhoduje o tom, kolik ANOfert dostane v příštích volbách hlasů, může ještě hodně získat a nebo i ztratit.

                1. Musím se tedy zeptat znovu co tak skvělého udělal?
                  28.1.

                  Musím se tedy zeptat znovu co tak skvělého udělal?

                  28.1. Vojtěch – máme milion roušek na skladě
                  02.3. Babiš – koupíme 200 tis respirátorů
                  04.3. Babiš – budeme distribuovat
                  06.3. Babiš – řešíme nákup
                  09.3. Vojtěch – máme v plánu koupit
                  12.3. Vojtěch – roušky budou v řádu týdnů
                  13.3. Babiš – koupíme roušky

                2. Prosil bych zdroj, a co z toho vyplývá, že měli 28.1.
                  Prosil bych zdroj, a co z toho vyplývá, že měli 28.1. milion roušek na skladě, které pravděpodobně do 02.3 rozdělili, nakupují další které rozdělí atd. atd.

                3. Zdroj jsou většinou jejich tiskovky. Ano, to je to divadlo
                  Zdroj jsou většinou jejich tiskovky. Ano, to je to divadlo jak vůdce mluví husákovštinou, olizuje si prsty a další lidé z ANO co s tím nemají nic společného se tak různě naparují v pozadí kamer. A co z toho vyplývá? No že neustále kecaj. Když se na to ptáš, tak ti to moc nepálí.

                4. Tak že odkaz není, a pokud tam neustále kecaj, proč to
                  Tak že odkaz není, a pokud tam neustále kecaj, proč to tedy posloucháte, aby jste si honil vlastní ego?A co ty konkrétní opatření, které by jste vy udělal?

                5. Chtěl jste zdroj, ten sem vám napsal. Dokonce jsem vám i
                  Chtěl jste zdroj, ten sem vám napsal. Dokonce jsem vám i vysvětlil co z těch informací vyplývá. Dál už jen marníte můj čas.

              1. Já bych tak klidnej nebyl, přečtete si co se děje v
                Já bych tak klidnej nebyl, přečtete si co se děje v itálii, tam byli taky vysmátí, a nyní musí v nemocnicích rozhodovat koho léčit, protože nemají dost lůžek, plicních ventilací atd, měl by jste koule na to rozhodovat koho nechat umřít?

                1. Pandemie zabily miliardu lidí, to je život.
                  Pandemie zabily miliardu lidí, to je život.

                2. A zkusíte to povědět např. svým dětem.
                  A zkusíte to povědět např. svým dětem.

                3. Nedělejte z toho komedii, všichni víme že zemřeme, je to
                  Nedělejte z toho komedii, všichni víme že zemřeme, je to jen otázku času, zbytečně se v tom patláte.

                4. Jasně tak zrušíme očkování, nemocnice atd.,je to na nic,
                  Jasně tak zrušíme očkování, nemocnice atd.,je to na nic, když stejně zemřeme.Tyhle puberťácký řeči má každej jenom do tý doby, než se ho to začne osobně dotýkat.

                5. Já mám asi 10x větší šanci zemřít než moje děti,
                  Já mám asi 10x větší šanci zemřít než moje děti, jsem v rizikové skupině, tak nemelte o pubertáctví, ale nesednu si na zadek před lepší verzí chřipky.

                6. Pokud o té „lepší verzí chřipky“ něco víte tak jste
                  Pokud o té „lepší verzí chřipky“ něco víte tak jste kandidát na nobelovku, protože všude ve světě teprve probíhá její výzkum a to nemluvím o dlouhodobých následcích.Za čas třeba může zmutovat a mohou umírat mladé ročníky, jako u španělské chřipky.Hlavní je nesednout si na ten zadek, a nechat tomu volný průběh že?

                7. Až se situace po 90 dnech zklidní, všichni zjistí, že
                  Až se situace po 90 dnech zklidní, všichni zjistí, že není problém s virem, ale s ekonomikou, protože neuvážené zásahy se budou řešit ještě několik následujících let a škody budou ve stovkách mld.

                8. Mohl by jste mě poslat tu vaši křišťálovou kouli?
                  Mohl by jste mě poslat tu vaši křišťálovou kouli?

                9. Ne, ale zkopírujte si co jsem napsal a popovídáme si si v
                  Ne, ale zkopírujte si co jsem napsal a popovídáme si si v červnu OK?

                10. Miliardove ztraty budou v kazdem pripade. At se udela
                  Miliardove ztraty budou v kazdem pripade. At se udela jakekoliv rozhodnuti. Takove vesteni je lacina vec. Cezko vlastne ani nerozhoduje o tom jak to probehne. Vlada si jen muze hrat na to, jak jsou uzitecni. Kdyz v DE nebudou odebirat zbozi, tak se v Cezku muzete stavet na usi, stejne nic nezmuzete. Cesi maji jen iluzi, ze neco rozhoduji. Lepsi by bylo ted patrit do Eurozony. CZK uz ted ztraci hodnotu a bude hur. CNB muze akorat delat pesticky. Zbytecne.

                11. S tím Eurem bych si nebyl tak jistý, myslím, že mu Itálie
                  S tím Eurem bych si nebyl tak jistý, myslím, že mu Itálie se Španělskem dají za chvíli solidně zabrat.

                12. Uvidíme, tu křišťálovou kouli Josefa bych chtěl mít.
                  Uvidíme, tu křišťálovou kouli Josefa bych chtěl mít.

                13. Tak se kouknete kde je czk dnes a pred par dny. Takovy sesup
                  Tak se kouknete kde je czk dnes a pred par dny. Takovy sesup nema nikdo jiny. Az na zaostale staty rusko, iran atd.

                14. Jo souhlas sami to v evropě neovlivníme, a evropa promarnila
                  Jo souhlas sami to v evropě neovlivníme, a evropa promarnila čas se na to připravit, než to sem z číny dorazilo.

                15. To by jste musel mít dva izolované objekty, v jednom volný
                  To by jste musel mít dva izolované objekty, v jednom volný průběh a v druhém „omezování přenosu“ při současném „promíchaném stavu“ je hodnocení po 90 dnech mimo mísu. Je to stejné jako s proočkováním nad cca 90% jsou ti neočkovaní také v pohodě.

                16. Časově to vidím podobně, za měsíc se to rozhodně
                  Časově to vidím podobně, za měsíc se to rozhodně nevyřeší.
                  Ekonomika bude krvácet hodně, o tom není pochyb, ty dohady o tom, že se možná neudrží schodek rozpočtu mi přijdou jako hodně špatný vtip, buď jsou ti ministři úplně mimo, nebo spíš mají za úkol krotit paniku.

                17. na druhej strane – vďaka zdravotnej starostlivosti prežijú
                  na druhej strane – vďaka zdravotnej starostlivosti prežijú ľudia, ktorí potom majú „nadbytok“ zdravotných problémov.
                  minulý týždeň lekárka povedala, že pred pár rokmi pri fibrilácii srdca 99% ľudí zomrelo a hotovo. dnes človeka zachránia – v ústave srdcových chorôb inštalujú „strojček“ a obsadenosť lôžka je jeden a pol dňa, operujú od siednmej ráno do popoludnia. následná medikácia oslabuje pečeň a obličky – ten človek je objekt pre covid.

                18. Otázkou zůstává, kdo na sebe vezme tu roli „panaboha“,
                  Otázkou zůstává, kdo na sebe vezme tu roli „panaboha“, který rozhodne, kdo má nárok na život a kdo ne.V jedné scifi povídce od Asimova bylo bylo cca. sto lidí nakaženo nevyléčitelnou nemocí, a komise doktorů rozhodla po x letech rozdílem jednoho hlasu o ukončení jejich života, za půl roku byl nalezen lék, který by je uzdravil.Kdo může vědět, jestli tu za „pár“let nebude plně funkční náhrada srdce.A obyvatel v evropě ubývá, v africe a asii ta „přirozená“ ůmrtnost má smysl.

                19. Přeci UšlechtiláPlíseň, ta v tom má jasno.
                  Přeci UšlechtiláPlíseň, ta v tom má jasno.

Napsat komentář