Autosalon Ženeva 2020: Dacia představí první elektromobil!

Renault představí na autosalonu Ženeva 2020 řadu novinek všech svých značek. První elektromobil ukáže také Dacia!

Renault představí 100 % Z.E. stánek s kompletní výrobní řadou 8 nových modelů.
foto: Renault

Skupina Renault představí na mezinárodním autosalónu ve světové premiéře elektrický koncept MORPHOZ, vizi mobility zítřka. Dva symboly nové etapy elektrické ofenzívy budou také nové elektromobil Renalt Twingo Z.E. a nový hybrid Mégane Grandtour E-TECH Plug-in.

Značka Dacia představí ve světové premiéře 100% elektrický městský vůz. Dacia dále představí nové motorizace ECO-G a speciální narozeninovou edici k patnáctiletému výročí novodobé historie v Evropě.

tisková zpráva

22 Comments on “Autosalon Ženeva 2020: Dacia představí první elektromobil!”

  1. Pravděpodobně půjde o obdobu Renaultu City K-ZE … ten se
    Pravděpodobně půjde o obdobu Renaultu City K-ZE … ten se vyrábí v Číně ve Wu-Chanu.
    https://insideevs.com/news/373767/renault-city-k-ze-available-china/
    Netěšme se však na čínské ceny — tady v Evropě nám to pěkně „omastí“. Ale i tak by to nemělo stát 800.000 Kč a více, což zatím do minulého roku skoro všechny EV stály — ale ta cena půjde s konkurencí pomalu dolů. Už i teď, po příchodu nového e-Citygo, jdou ceny ojetých EV mírně dolů (zároveň se dovezlo více starých Fiatů 500e z USA).
    Mezi námi: v minulém století jsem měl mobilní telefon za 40.000 tehdejších Kč. Dnes obdobně schopný přístroj stojí do 500 Kč. Takže takový posun ceny u EV nelze očekávat, ale současných 900.000 za „chudého“ e-Golfa nebo BMWi3 … to je „na palici“.

  2. Parodii Dacia konkretne Duster sem koupil synovi k 18 v
    Parodii Dacia konkretne Duster sem koupil synovi k 18 v zakladu za 206 tis bez DPH a pomer cena/vykon je skvela… za tyhle prachy proste super auto, ma ho 3.rok a naprosto bez problemu. Pokud udelaji podobnou parodii v el tak do toho klidne pujdu…

          1. ale s dojezdem 100 km za 405 tis. kč, to je jen další vtip,
            ale s dojezdem 100 km za 405 tis. kč, to je jen další vtip, to by muselo stát 150 tis., aby to někdo s iq>80 koupil 🙂

            rozumná cena je cena max 250 tis. za dojezd každých 100 km za nové, jenže vše krom Tesly se do 300 tis. km plánovaně rozpadne od všech výrobců fosilů, takže nedoporučuju kupovat nic jinýho než Teslu 🙂

                1. Dobře neprodávají se , jsou nabízeny k prodeji, stejně
                  Dobře neprodávají se , jsou nabízeny k prodeji, stejně jako ty nové jsou nabízeny k prodeji a nikdo to nekupuje nové stejně jako staré.

                  Proto hypoteticky nová kára z reálným dojezdem 100 Km (150 lehká noha) za 400 tis. s zárukou na baterky 8 let, je oproti jakékoliv elekrické ojetině podle mě dobrá volba.

                  Tohle, nebo citigo má právě smysl, pak se vykašlat na všechny ty předražený Zoe, 208,corsy, Kony, Nira a další smysl má až tesla.

                1. Se podívejte na sauto a zkuste si vybrat ojetinu do 400 tis.
                  Se podívejte na sauto a zkuste si vybrat ojetinu do 400 tis. Co by mohlo do té ceny ujet 100 Km reálně v zimě s nějakou rezervou 25% baterky?

                2. Máte pravdu , neprodávají se ,ale zkuste jim zavolat 50
                  Máte pravdu , neprodávají se ,ale zkuste jim zavolat 50 tis. sundáte dolu horko těžko. Stejné je to i u nových vozů na elektřinu. Když někdo koupí Up první generace za 600 tis. nový tak si ho asi raději nechá a využívá levný provoz, než aby ho se ztrátou prodával.

                3. Já nikam volat nebudu, ty ceny jsou nesmyslné, už od té
                  Já nikam volat nebudu, ty ceny jsou nesmyslné, už od té doby co se prodává Citigo za 450. Takže ti lidé mají smůlu, ty auta neprodají a musí je dojezdit. Nebo, v případě toho eUp, srazit cenu pod 250 tis. minimálně, za auto z roku 2015.

                  U toho konkrétního kusu, ten je z AAA, tak určitě mají prostor na slevu, výkupní cena nemohla být vyšší než 250, odhadem, když dávají na leasing za 300. Sleduji trh EV ojetin už min. rok…

                4. Když bych si musel vybrat s těch vraků tak jedině
                  Když bych si musel vybrat s těch vraků tak jedině předváděcí citigo. Další auto se srovnatelným dojezdem tam je Možná 6 let staré zoe 41 s udajně novou baterkou za 500 tis.

                  2 roky starý soul za 650 tis. A pak to začíná kolem 700 tis. Ioniq atd.

                  Pokud si někdo chce vzít auto na 5+ let, tak i ten VW UP z roku 2015 i za 250 tis. je nesmysl .

                5. Jo, souhlasím. Trh s EV u nás prakticky neexistuje, je tady
                  Jo, souhlasím. Trh s EV u nás prakticky neexistuje, je tady pár aut, není šance porovnat ceny, pár lrt to ještě potrvá.

Napsat komentář