Nový elektrický Hummer se chce vyrovnat Tesle, výkon až 745 kW

Automobilka General Motors nedávno potvrdila, že Hummer se vrátí jako elektromobil. Bude chtít konkurovat nováčkům jako je Tesla Cybertruck nebo Rivian R1T.

Americká automobilka General Motors znovu obživí značku Hummer, tentokrát ale v plně elektrickém provedení.
foto: GM

Elektromobil Hummer bude veřejnosti naplno představen 20. května 2020. První dodávky zákazníkům se čekají až na podzim 2021, pokud půjde všechno dobře.

Co se týká specifikací, z první odvysílané reklamy v rámci Superbowlu víme jen to, že max. výkon bude 745 kW, toč. moment 15 600 Nm a zrychlení 0-100 km/h zvládne auto kolem 3 sekund.

Kromě toho prezident GM Mark Reuss řekl, že se plně elektrický pick-up truck Hummer bude nabízet v několika variantách s různým počtem elektromotorů (1-3), různým výkonem a různým dojezdem. A samozřejmě odlišnou cenou.

V tomto ohledu bude nabídka téměř totožná s Tesla Cybertruck. Verze s jedním motorem nabídne pohon zadní nápravy, verze se dvěma pohon všech čtyř kol a třímotorová přidá navíc více síly.

10 Comments on “Nový elektrický Hummer se chce vyrovnat Tesle, výkon až 745 kW”

  1. Dalsi auto k nicemu. My lidi jsme stupidni tvorove. Planeta
    Dalsi auto k nicemu. My lidi jsme stupidni tvorove. Planeta nam hori ale my si honime ega na kW vykonu. Moje auto jede v EV modu na 37kW max a svete div se, uplne to staci. Jediny pozitivum je ze si to koupi magurci kteri si ted honi ego v megapickupech. Dostanou se tim k elektromobilite a nebudou aspon palit benzin po galonech.

Napsat komentář