Cena akcií Tesla rekordně vzrostla k hranici $800

Během včerejšího dne cena akcií Tesla vzrostla z $674 až k $780. Investoři si mnou ruce, shorteři krvácí.

Elektromobily Tesla Model S, Tesla Model X a Tesla Model 3, v pozadí elektrický tahač Tesla Semi. Brzy k nim přibude také Tesla Model Y.
foto: Tesla

Skok o 20 % nahoru během jediného dne zažila aktuálně akcie společnosti Tesla. Bylo to dáno mimo jiné dobrými zprávami společnostmi Panasonic, která poprvé vykázala čtvrtletní zisk z výroby baterií společně s Teslou.

Navíc se ale objevila také (poměrně divoká) předpověď, podle které by mohla cena akcií Tesla vzrůst do roku 2024 až desetinásobně. Během posledního půl roku vzrostla cena akcií Tesla už na trojnásobek.

Tržní kapitalizace společnosti Tesla je dnes na $140 mld. To je víc, než kolik mají Ford, GM a Fiat Chrysler dohromady (a ještě hodně zbývá). Tesla je dnes druhou nejhodnotnější automobilkou na světě s cenou přes $100 mld. – před koncernem Volkswagen a za japonskou Toyotou.

Tesla

143 Comments on “Cena akcií Tesla rekordně vzrostla k hranici $800”

    1. Ale vždyť je to jasné. Spousta lidí si vsadilo na to, že
      Ale vždyť je to jasné. Spousta lidí si vsadilo na to, že Tesla zkrachuje a šli do shortu. Když cena letěla nahoru, tak vyplašeně nakupovali nebo nastal margin call – obchodník jim akcie nakoupil a zajistil tak, aby nebyli na účtě v minusu. Nyní lidé vybírají zisky a akcie prodávají. Někteří jdou do shortu a také akcie prodávají. Shorty jsou stále velké, ale už tam nejsou shortaři, kteří musí akcie nakoupit jinak budou v minusu.

Napsat komentář