Cena elektromobilu Polestar 2 v Evropě začíná na €58 800

Značka Polestar patří pod Volvo, které zase patří čínské automobilce Geely. Aktuálně oznámila cenu připravovaného elektromobilu Polestar 2.

Prvním trhem, kde bude elektromobil Polestar 2 uveden, bude Evropa. Následovat má severní Amerika a Čína.
foto: Polestar

Polestar 2 je následovníkem plug-in hybridu Polestar 1. Jde přímo proti elektromobilu Tesla Model 3 a další aktuální konkurenci.

Výroba auta má začít zkraje roku 2020, první dodávky by se pak měly uskutečnit v červnu 2020. Cena v Německu začíná na €58 800, v Norsku NOK469 000 a např. v Nizozemsku na 59 800 eur.

Elektromobil Polestar 2 je postaven na Volvo platformě CMA. Pětidveřový hatchback nabídne dojezd údajně až 500 km WLTP. Baterie by měla mít kapacitu 78 kWh, celkový výkon bude 300 kW.

12 Comments on “Cena elektromobilu Polestar 2 v Evropě začíná na €58 800”

  1. Asi bych si ho dokazal predstavit pouzivat. Sic mne nenadchava
    Asi bych si ho dokazal predstavit pouzivat. Sic mne nenadchava ten tablet vystupujici pred palubovku a take obrovsky tunel mezi prednimi sedadly, ale asi bych zvykl. Dle mne libive a velikostne akurat.
    Budu-li resit BEV, tak tento verzus Leaf62kWh bych volil tento.

      1. Leafa jsme kupovali i s tim tepelnym nemanagementem – po
        Leafa jsme kupovali i s tim tepelnym nemanagementem – po zkusenostech s prvni radou verzus kazdodenniho pouzivani jsme dospeli k tomu, ze 40tka bude optimalne vyhovovat, coz se potvrzuje a jsme uplne spokojeni a dosud jsme ani nabiti na plno nepotrebovali. Pres noc doma se doplni to, co na dalsi den a nekdy i dny bude projeto s maximem kolem 80% a kdyz naaahodou potrebujeme za den 300+ km, tak dve kratsi DC nabijeni baterii vyznamne neohreji ani v tropickych dnech. Ono se to mozna nezda, ale dojezd 200km (pri 80% SOC), je v pomerech nasi zemicky a pocet nabijecich mist fakt uplne akorat.

  2. Co nechápu je, že Polestar inzeroval v USA cenu od $63,000.
    Co nechápu je, že Polestar inzeroval v USA cenu od $63,000. Což je evropská cena v Eurech s daní přepočtená na dolary. Jenomže v USA se ceny uvádějí bez DPH. Je mi jasné, že se musí připočíst transportní poplatky a třeba i clo, ale za tuhle cenu bude v USA neprodejné, protože Model 3 Performance je levnější.

Napsat komentář