Volkswagen by údajně rád investoval do Tesly; koncern zprávu dementoval

Německý list Manager Magazin aktuálně přinesl informaci, že šéf koncernu Volkswagen Herbert Diess by rád koupil podíl ve společnosti Tesla. Volkswagen informaci obratem dementoval.

Elektromobil Volkswagen ID.3 má být na trhu zhruba od poloviny příštího roku. Volkswagen už pro něj ale po celé Evropě chystá infrastrukturu.
foto: Volkswagen

Manager Magazin přinesl zprávu, že se Herbert Diess, aktuální šéf koncernu, pravidelně setkává s Elonem Muskem, šéfem Tesly. Zejména je to údajně kvůli bateriím a softwaru – v obou oblastech je dnes Tesla jednoznačným lídrem. Jakékoliv nabídky na spojenectví ale Tesla údajně odmítá.

„Diess by do toho hned šel,“ řekl prý Manager Magazinu nejmenovaný top manažer VW. Získání podílu v Tesle by pro Volkswagen znamenalo přístup právě ke klíčovým technologiím jako jsou baterie a software.

Obhájit takový krok před dozorčí radou, která se skládá převážně z rodin Porsche a Piech, by ale pro Diesse nebylo nic jednoduché. Navíc, Tesla nyní peníze nijak akutně nepotřebuje a pokud, není pro ni problém je získat.

Pro Volkswagen, jednu z největších automobilek světa by určitě nebyl problém ani koupit celou Teslu, jejíž aktuální valuace se blíží ke $40 mld. Nic takového se ale v nejbližší době nestane.

„Spekulace o nákupu podílu v Tesle z Manager Magazinu jsou neopodstatněné,“ reagoval mluvčí Volkswagenu v písemné reakci pro agenturu Reuters.

Možná kdyby si býval Volkswagen vzpomněl dřív, jako to udělali Toyota a Daimler, mohl z investice do Tesly něco mít. Dnes už je to jen zbožné přání.

35 Comments on “Volkswagen by údajně rád investoval do Tesly; koncern zprávu dementoval”

  1. Žaludova Olife může dostat až 30 mega z Operačního
    Žaludova Olife může dostat až 30 mega z Operačního programu Doprava. Plánuje do 3 let postavit síť 102 nabíjecích stanic po celé ČR, stát mu při tom uhradí 70 % nákladů ;))

    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/byvaly-sef-ceskych-drah-zaluda-ziskal-dotaci-na-dobijeci-site-pro-elektromobily-postavi-jich-stovku-77681

                1. Dokonce jim dali všanc i svoje patenty. 😉
                  Dokonce jim dali všanc i svoje patenty. 😉

                2. Patenty jak vidno jsou úplně k ničemu, důležité je know
                  Patenty jak vidno jsou úplně k ničemu, důležité je know how a to nikomu nedají 😉

    1. kdyby ji koupil celou mohl by ji vytunelovat a tím pádem pak
      kdyby ji koupil celou mohl by ji vytunelovat a tím pádem pak i utlumit svoje už zbytečný ID a nadále fofrovat tsi dízlpopelnice. Ale i kdyby koupil kus mohl by házet interně klacky pod nohy. Jenže když koupí jen kousíček leda podpoří akcijovou teslí hru a to se poršákoj néce, stačil už případ medvěd s podojčebank ;)))))

Napsat komentář