Kaufland v Blansku nabízí rychlodobíjecí stanici pro elektromobily

Nejnovější lokalitou řetězce Kaufland, která nabízí rychlé dobíjení pro elektromobily, je Blansko. V uplynulých měsících vyrostly stanice v areálech Kaufland po celé republice – od Ostrova nad Ohří až po Karvinou.

Kaufland ve spolupráci s ČEZ také v atraktivním prostředí Moravského krasu nabídne zákazníkům rychlodobíjecí stanici umožňující doplnit baterie elektromobilu i během kratšího nákupu. Skupina ČEZ plánuje ve spolupráci s nákupním řetězcem vybudovat několik desítek těchto zařízení.
foto: ČEZ

Nákupní řetězec Kaufland ve spolupráci s Elektromobilitou Skupiny ČEZ postupně vybavuje své lokality rychlodobíjecími stojany o výkonu 50 kW. V první vlně vzniká u nových a zmodernizovaných prodejen vždy minimálně jedna stanice.

Aktuálně byla v rámci sítě Kaufland zprovozněna rychlodobíjecí stanice v Blansku, řidiči elektromobilů ji najdou u nové prodejny řetězce v ulici Na Řadech. Rychlodobíjecí stanice v této lokalitě byla instalována díky využití prostředků z Operačního program Doprava, v jehož výzvě ČEZ nedávno uspěl.

Stanice tohoto typu fungují i v režimu tzv. normálního AC dobíjení (dobije elektromobil v řádu hodin), který Kaufland nabízí svým zákazníkům bezplatně. Uživatelům stačí mít nainstalovanou aplikaci Polyfazer Direct. Aktuálně je celkem u 15 prodejen Kaufland v ČR řidičům elektromobilů k dispozici 18 veřejných dobíjecích stanic, z toho 15 rychlodobíjecích.

V uplynulých měsících vyrostly tyto stanice v areálech Kaufland doslova po celé republice – např. v Hodoníně, Jablonci nad Nisou, Karviné, Kolíně, Kuřimi, Šternberku, Teplicích, Ostrově nad Ohří a v pražských lokalitách Hloubětín, Jarov a Vypich.

„Elektromobily se stávají velice oblíbenou alternativou oproti klasickým autům. Kaufland na tento trend reaguje instalací dobíjecích stanic na parkovištích u našich prodejen. Chceme našim zákazníkům umožnit pohodlnější cestování a rádi budeme pokračovat s instalacemi v dalších lokalitách napříč celou Českou republikou,“ uvedla Renata Maierl, tisková mluvčí společnosti Kaufland.

„Těší nás, že Kaufland pokračuje v důsledném zasíťování svých areálů a dobíjecí stanice nabízí u svých prodejen už v osmi krajích České republiky. Nákupní řetězce jsou místy, kde lidé tráví desítky minut a současně tu existuje i přirozené zázemí pro řidiče,“ uvedl Tomáš Chmelík, manažer útvaru čisté technologie ČEZ.

Aktuálně provozuje Skupina ČEZ na území Jihomoravského kraje už 15 veřejných dobíjecích stanic, z toho 11 rychlodobíjecích. V celé České republice je aktuálně registrováno více než 2500 elektromobilů. Zatímco v roce 2017 přibylo za celý rok 400 vozů na elektrický pohon, loni toto číslo stouplo na 725 a letos zatím do konce května 295 elektrických aut.

Odhady dalšího vývoje hovoří v horizontu několika let o ročních prodejích v řádu tisíců elektromobilů a plug-in hybridů. Podobně jako v dalších vyspělých zemích Evropy, i v České republice se elektrická auta definitivně stávají běžnou součástí zejména městského provozu.

tisková zpráva

6 Comments on “Kaufland v Blansku nabízí rychlodobíjecí stanici pro elektromobily”

    1. Jo, super, konečně.
      Jinak ve městě máme 2 Tesly S, 1

      Jo, super, konečně.
      Jinak ve městě máme 2 Tesly S, 1 Teslu 3, 3 Fiaty 500e, 1 BMW i3, 1 Hyundai Ioniq. Takže se to snad využije a bude tam dlouho. Často ty 500e vidím napojený u sjezdovky. Jinak pizza Fiat 500e nabíjí přimo u pizzerky. Ostatní klasika – prodlužovací kabely z okna.

      Aspoň lidi tam se dozví, že nějaké elektromobily vůbec existují. Většina co pojede kolem nebo bude tankovat tu krabici uvidí poprvé v životě. Ale nabíjet zrovna u silnice, kde je hluk a smrad a hned vedle benzínky je vážně blbost. Našlo by se určitě lepší místo.
      Ale Češi jsou velcí akcionáři. Než obejdou BILLA, Penny, LIDL kousek od sebe, tak se jim to nabije na 100 %.

Napsat komentář