PSA bude na Slovensku vyrábět baterie pro elektromobily

Reuters hlásí, že trnavská továrna skupiny PSA byla vybrána pro kompletaci bateriových packů. Později se přidá také španělská továrna ve městě Vigo.

Baterie elektromobilu Opel Corsa-e
foto: Opel

Francouzská automobilka PSA, která dnes sdružuje značky Peugeot, Citroën, DS, Opel/Vauxhall, rozjíždí velkou elektrickou ofenzívu. Dvěma hlavními želízky v ohni budou elektromobily Peugeot e-208 a Opel Corsa-e.

Výroba elektromobilů a plug-in hybridů bude náročná na spotřebu baterií. Ty dodá čínský CATL a jihokorejský LG Chem. Samotné packy si ale chce PSA kompletovat sama, a to právě v Trnavě a Vigu.

InsideEVs

3 Comments on “PSA bude na Slovensku vyrábět baterie pro elektromobily”

  1. Když si volíme staré struktury, zůstanou nám staré
    Když si volíme staré struktury, zůstanou nám staré myšlenky. Ono pohledem zahraničních investorů bych ani u nás moc investovat nechtěl….. president mluví prostě sprostě jak dlaždic, premiér je podezřelý z korupce a vyjádřil se o elektromobilech jasně. Ale těch aspektů je samozřejmě více.

    1. vôbec nie – môžete mať prezidentku, ktorá má šaty od
      vôbec nie – môžete mať prezidentku, ktorá má šaty od hanečku, premiéra s jamôčkami na lícach, ak všetkým máva odstúpený dlhoročný premiér, ktorý má na každého niečo (inak by ho poslali kamsi). a strana, ktorá vyhrala eurovoľby má bývalého precedu podozrivého z predaja predraženej techniky štátu.
      ps – ten premiér po návšteve koncernovej montovne prisľúbil nemčúrom že vláda neurobí nič, čo by POŠKODILO KONCERN.
      pps – zamestnanci PSA trnava, ktorí sú na fóre pežot sa k elektromobilite vyjadrujú alebo odmietavo, alebo mlčia.

Napsat komentář