Evropská síť nabíječek Ionity už má přes 100 stanic

Jubilejní 100. ultra-rychlonabíječka sítě Ionity byla koncem května spuštěna v norském městě Rygge. Celkem jich je v provozu 107.

Nabíjecí stanice Ionity v německém Brohltalu poblíž dálnice A61.
foto: Ionity

Plán sítě nabíjecích stanic Ionity je mít do roku 2020 v provozu 400 ultra-rychlonabíjecích stanic po celé Evropě. Jde o stanice vybaveny pouze standardem CCS a schopné nabíjet výkony až 350 kW.

Mapa nabíjecích stanic Ionity k 10. červnu 2019. Plnou tmavou barvou jsou funkční stanice.

Mapa nabíjecích stanic Ionity k 10. červnu 2019. Plnou tmavou barvou jsou funkční stanice.
foto: Ionity

V současné době je aktivních 107 těchto stanic především v západní a severní Evropě, ale také v Maďarsku či Slovinsku. Několik se jich plánuje také v České republice. Ve výstavbě je 48.

Nabíjení elektromobilu u nabíječky sítě Ionity

Nabíjení elektromobilu u nabíječky sítě Ionity. Evropské automobilky si budováním této sítě připravují půdu pro nástup svých vlastních velkokapacitních elektromobilů, jako je Porsche Taycan, Mercedes-Benz EQC, Audi e-tron a dalších.
foto: Ionity

Síť Ionity je odpovědí evropských automobilek na proprietární síť nabíjecích stanic Tesla Supercharger. Podporují ji primárně Volkswagen, Daimler a BMW, ale např. také Ford nebo Shell. Připojit se chtějí i další. Má také podporu .

tisková zpráva

16 Comments on “Evropská síť nabíječek Ionity už má přes 100 stanic”

      1. První SC v Evropě byl postavený v srpnu 2013, tedy první
        První SC v Evropě byl postavený v srpnu 2013, tedy první stovka za 16 měsíců (na východě se začalo až později). Myslím, že je to stejně slušný výkon, zvlášť když vezmeme v potaz, že to bylo v tu dobu jen pro 13 tisíc Tesel (souhrnné evropské prodeje TMS za 2012+2013+2014).

  1. u nás ještě asi dlouho nebudou, protože nabíjecí stanice
    u nás ještě asi dlouho nebudou, protože nabíjecí stanice podléhá stavebnímu řízení a v jeho rychlostí jsme 157. na světě (ze 189 státu) před námi je Kongo Rwanda a další africké státy ha ha

    i sám ředitel Eon Drive říkal že od nápadu po zprovoznění stojanu může být i 1.5 roku, no když se k němu musí vyjadřovat i hygiena, čolkaři, a spolek chovatelů králíků

    jsme ostuda Evropy, horší už je snad jen Moldávie Kosovo a další balkánské státy co se týče hustoty nabíjecích stanic

    1. Tak rekl bych ze to tam strileji jak se jim dari zrovna
      Tak rekl bych ze to tam strileji jak se jim dari zrovna vyrizovat papiry, tj v prubehu vystavbu muzou byt kratkodobe hluche mista…. Jeste loni se v diskzi nekteri dusovali, ze podle ni ionity nepostavi nic, po roce maji pres 100 hotovych, dalsich 50 rozestavenych…f

Napsat komentář