POTVRZENO: nová generace Porsche Macan bude čistě na elektřinu

Porsche v tiskové zprávě potvrdilo, že nová generace malého SUV Macan bude plně na elektřinu. Z výrobní linky v Sasku má začít sjíždět začátkem nové dekády.

Nové, plně elektrické Porsche Macan se bude vyrábět v továrně v saském Lipsku. Rozhodlo se o tom začátkem minulého července. V továrně pracuje 4000 lidí.
foto: Porsche

Nový elektromobil Porsche Macan tak doplní Taycan, první elektromobil značky Porsche, který půjde na trh pravděpodobně na přelomu letoška a příštího roku. Zřejmě využije i valnou část jeho technologie pohonu (800 V).

„Elektromobilita a Porsche jdou skvěle dohromady; nejen díky tomu, že sdílí vysokou efektivitu, ale zejména kvůli svému sportovnímu charakteru,“ řekl Oliver Blume, předseda představenstva Porsche AG.

Do roku 2022 chce Porsche investovat do elektromobility přes 6 mld. eur. Jde nicméně zatím jen o další z mnoha čísel, kterými se ohání celý koncern Volkswagen, pod který Porsche spadá. Do roku 2025 by až polovina všech nových Porsche mohla mít nějakou formu elektrického pohonu.

Do budoucna se ale Porsche hodlá soustředit na mix pohonů, a to jak dále optimalizovaných spalovacích motorů, tak i plug-in hybridů a elektromobilů.

tisková zpráva

One Comment on “POTVRZENO: nová generace Porsche Macan bude čistě na elektřinu”

Napsat komentář