Tesla ve svých autech zpoplatní připojení k internetu

Už od uvedení elektromobilu Tesla Model S v roce 2012 si majitelé vozů Tesla mohou užívat připojení k internetu zdarma. To se ale změní od 1. července 2018.

Od poloviny příštího roku už bude nutné za poslech hudby nebo brouzdání po internetu v nových elektromobilech Tesla platit roční poplatek. Souvisí to mimo jiné s významným nárůstem výroby elektromobilů Tesla Model 3.
foto: Tesla

Po zpoplatnění nabíjení u Superchargerů je zpoplatnění internetového připojení v autech další nemilou zprávou pro budoucí zájemce o vozy Tesla.

Všichni, kdo si zakoupí vůz Tesla Model S, Tesla Model X či Tesla Model 3 od 1. července 2018, si budou moct vybrat mezi dvěma balíčky konektivity: Premium Connectivity a Standard Connectivity.

Standardní balíček bude zdarma a elektromobil Tesla bude i s ním stále připojen k internetu. Bude ho ale využívat pouze pro aplikace vyžadující menší objem dat, jako je navigace. Bude ale osekaná, nebudou například k dispozici satelitní mapy či živé dopravní informace.

Updaty firmwaru pak budou probíhat přes wifi připojení. Pokud se ovšem Tesla rozhodne, že jde o kritickou opravu, může ji přenést i přes toto datové připojení.

Premium Connectivity bude kromě plnohodnotné navigace obsahovat také streamování hudby a dalších médií a internetový prohlížeč. Cena by se měla pohybovat kolem $100 ročně.

Všichni, kdo si elektromobily Tesla objednají do 1.7.2018, budou mít prémiovou konektivitu zdarma navždy. Ti, kdo si elektromobily Model S, Model X či Model 3 s prémiovou výbavou interiéru (jediná aktuálně dostupná) objednají po 1. červenci 2018, získají 1 rok Premium Connectivity zdarma na zkoušku.

42 Comments on “Tesla ve svých autech zpoplatní připojení k internetu”

    1. Veskere originalni texty obahuji „order“ (objednat). U TM3
      Veskere originalni texty obahuji „order“ (objednat). U TM3 Tesla pouziva „reserve“ (zarezervovat), „Order“ je jen u S a X. Takze bych si nadeje nedelal (zvlast s ohledem na to, ze cilem zmeny zrejme je snizit naklady na TM3).

  1. Ovce,tak je koniec Tesla rozpravke o vsetkom zadarmo.
    Zachvilu

    Ovce,tak je koniec Tesla rozpravke o vsetkom zadarmo.
    Zachvilu vam spoplatnia ja supercharger a budete potichu doma fnukat nech to vodca oviec nevidi,
    Kuk teba sa to netyka ty saso pocmarany.
    Ty zebrak jazdiaci na 20 rocnom kybli zamorujucom ovzdusie nikdy na EV auto nebudes mat.

    1. Potrefená husa nejvíc kejhá. Ty musíš bejt asi hodně
      Potrefená husa nejvíc kejhá. Ty musíš bejt asi hodně velká socka, když ti vadí 180,- Kč za měsíc. Na Teslu fakt nemáš. Tak se na ni a na všechny co ji mají, musí hodit hnůj. Myslíš si, že někoho, kdo dá 3 milióny za auto rozhodí takováhle směšná částka?
      Jo jo závist je svině…. :-)))

  2. Otazky:
    a, tesla ma pripojeni pres 3G, LTE nebo satelit?
    b, v

    Otazky:
    a, tesla ma pripojeni pres 3G, LTE nebo satelit?
    b, v CR vyuziva tesla služeb O2, Vodafone, jiného?
    c, lze se na displeji tesly divat na videa, cist hybrid.cz, používat Internet banking, zkratka je to plnohodnotny pocitac?
    d, při ceste do zahranici se automaticky pripoji k mistni siti?
    e, mají takove placene pripojeni i Ioniq, IPace, jiné auta?

          1. Tesla ma tak ako vecsina ICE aut pre 12V zasuvku poistku
            Tesla ma tak ako vecsina ICE aut pre 12V zasuvku poistku 15A.
            Tu su popisane poistkove skrinky europskych verzii TMS (2014). Typ poistky je Micro2. (modra 15A)
            http://www.autogenius.info/tesla-model-s-2014-fuse-box-europe-version/
            Takze kazdu 12V kanvicu by mala zvladnut, no netreba od takej kanvice cakat zazraky. Treba si uvedomit, ze spirala, alebo rychlovarna kanvica do auta vobec nemoze byt „rychlovarna“ pretoze „z hovna korbac neupleties“ ked mas k dispozicii len do 15A pri 12tich voltoch, je to menej ako 10% vykonu ako maju skutocne kuchynske rychlovarne kanvice na 230V. Cakat takmer pol hodinu na zovretie vody je nanic. Ale to je tak v kazdom aute.

            1. Pokud by po (rychlo)vareni vody nekdo fakt moc touzil, tak by
              Pokud by po (rychlo)vareni vody nekdo fakt moc touzil, tak by mozna stalo za to zvazit ponorny varic (500W) v kombinaci s patricne dimenzovanym menicem 12/230 (pripojeny primo na baterii, ne do zasuvky). Pokud se dobre pamatuju, Tesla ma 400W menic na 12V, takze by to baterku vycucnout nemelo. Ale samozrejme to neni reseni pro BFU, ale pro toho, kdo vi co dela a jen na vlastni nebezpeci. 😉

                1. Tim lip, ne?
                  By me zajimalo, kolik je vlastne max odber z 12V,

                  Tim lip, ne?
                  By me zajimalo, kolik je vlastne max odber z 12V, kdyz vsechny systemy bezi.

  3. pan Horcik, ako prve ste mali napisat, ze:
    Vsetky terajsie

    pan Horcik, ako prve ste mali napisat, ze:
    Vsetky terajsie tesly ako aj vsetky tesly OBJEDNANE do 1.7.2018 budu mat mobilnu konektivitu zadarmo NAVZDY v takom istom rozsahu ako ju maju dnes. T.j. s kompletnou navigaciou, OTA upgradmi, streamingom hudby a webovym prehliadacom.
    Cize sam nadpis je zavadzajuci. Tesla nespoplatni ziadne datove sluzby pre terajsie tesly. Plateny bude len len premium balicek pre auta objednane po 1.7.2018 a platit sa zacne vzhladom na dodacie lehoty vlastne az niekedy v 4. kvartali 2019.

  4. Ja len doplnim ten Standardny balicek ze preco je a musi byt
    Ja len doplnim ten Standardny balicek ze preco je a musi byt zadarmo.
    Uz sa to riesilo na zahranicnych forach tak preco nie tu.
    Auto sleduje 24/365 vsetko co sa s nim deje. V pripade nehody su vsetky data niekolko sekund pred koliziou odoslane do Tesly(zaciatok brzdenia, rychlost, natocenie volantu, hlasitost radia, aktivita touch screenu, teplota…………)
    Samozrejme to moze byt uzitocne pri vysetrovani, ale…

  5. Premium Connectivity bude kromě plnohodnotné navigace
    Premium Connectivity bude kromě plnohodnotné navigace obsahovat také streamování hudby a dalších médií a internetový prohlížeč. Cena by se měla pohybovat kolem $100 ročně…… Já bych bral mobilní internet po celém světě za cca 185Kč/měsíc.
    Jak to ta Tesla sakra dělá??

    http://tn.nova.cz/clanek/rodina-se-na-dovolene-pripojila-na-internet-musi-zaplatit-ctvrt-milionu.html

Napsat komentář