Fisker Orbit – nový robotický elektromobil pro Čínu

Čína se nám tu začíná objevovat snad v každém druhém příspěvku. Tentokrát ve spojení s Henrikem Fiskerem, který pracuje na novém autonomním elektromobilu.

Henrik Fisker a jeho čínští přátelé chtějí autonomní elektromobily Orbit začít dodávat už koncem letošního roku.
foto: Henrik Fisker

Henrik Fisker, bývalý designér Aston Martin a zakladatel neúspěšné automobilky Fisker Automotive, se chce vrátit zpět na scénu. Spojil se proto se společností Hakim Unique Group mladého stavebního miliardáře Wang Qichenga.

Na svém Twitteru aktuálně Fisker odhalil nový autonomní „shuttle“ jménem Orbit. Fisker Orbit je plně elektrické auto, která vás po obřích (čínských) metropolích dokáže vozit zcela autonomně.

Už před časem Henrik Fisker odhalil svůj jiný nový projekt, elektromobil EMotion s dojezdem 640 km na jedno nabití. V plné parádě má auto odhalit na letošním veletrhu spotřební elektroniky CES v Las Vegas už teď v lednu.

Není bez zajímavosti, že auto už má v nabídce český e-shop Alza.cz, podobně jako celou řadu dalších konceptů typu Škoda Vision E, Faraday FFZERO1, Porsche Mission E nebo Mercedes Concept EQ.

Zpět k Fiskerovi. Ten doufá, že první dodávky elektromobilu Orbit by se mohly odehrát už letos v říjnu.

2 Comments on “Fisker Orbit – nový robotický elektromobil pro Čínu”

  1. Autor článku by měl zveřejnit, kolik dostal zaplaceno od
    Autor článku by měl zveřejnit, kolik dostal zaplaceno od toho českého eshopu, který lživě propaguje.
    Mít něco v nabídce, znamená že se to dá i prodat. Pokud někdo „nabízí“ neprodejný koncept, tak tím klame, a vsází na to, že v českém právním prostředí jsou takovéto klamavé kvazi podvodné praktiky nepostižitelné.

  2. Ten Fisker musí být nějaký nevlastní brácha od Muska.
    Ten Fisker musí být nějaký nevlastní brácha od Muska. Gejzír nápadů a řešení. Akorát tomu druhému to zatím funguje a vyrábí. Jinak Fisker Karma hezké auto, o tom žádná. Orbit sice elegancí neoplývá, ale tomu já říkám řádně zastavěný půdorys vozu. Včetně pokusu o aerodynamiku té cihly, která by ale ve městě neměla hrát roli.

Napsat komentář