BMW chystá elektrické SUV, mohlo by se jmenovat iX3

Magazín AutoExpress si všiml, že BMW si nechalo zaregistrovat ochrannou známku „iX3“. Automobilka by ji mohla použít pro své připravované plně elektrické SUV.

Půjde plně elektrická verze SUVčka BMW X3 proti Tesla Model X?
foto: BMW

BMW má s auty do zásuvky ve světě překvapivý úspěch. Jen letos jich prodá skoro 100 000 kusů. Celkově už bude mít na kontě kolem 200 000 prodaných.

Ačkoliv čistý elektromobil má zatím v nabídce pouze jeden, nedávno inovované BMW i3, v nabídce plug-in hybridů aby se čert vyznal. My jsme si nedávno vyzkoušeli třeba BMW 225xe Performance a BMW X5 eDrive40e.

Plány bavorských motorových závodů jsou ale velkolepé. Nejen, že spolubuduje celoevropskou síť nabíječek Ionity, ale navíc samozřejmě chystá nové elektromobily a plug-in hybridy.

Nejnovější registrovaná ochranná známka iX3 se přidává k zástupu sahajícímu od iX1 po iX9. Elektromobil BMW iX3 je nicméně zatím jediné potvrzené plně elektrické SUV od BMW. Na trh má jít v roce 2019.

O rok později by mělo jít do výroby BMW i5 vycházející z konceptu Vision Dynamics. Do roku 2025 chce BMW, podobně jako jiné evropské automobilky, mít čtvrtinu prodaných aut na elektřinu.

2 Comments on “BMW chystá elektrické SUV, mohlo by se jmenovat iX3”

  1. BMW X3 má švagr 3l nafťák.Byl u nás v Beskydech,je to
    BMW X3 má švagr 3l nafťák.Byl u nás v Beskydech,je to tragédie!
    Naše malé Suzuki Ignis zvládá o 50% líp jak nerovnosti,tak kluzký povrch a stojí třetinu.Nemluvím o složitosti a tak i dramatickém provozování tohoto obtloustlého pokemona.
    Chtělo by to z brusu nové a na nic si nehrající,ale praktické autíčko hodné značky BMW!

Napsat komentář