Autosalon Tokio 2017: nový elektromobil Nissan Leaf Nismo

Nissan představuje na letošním autosalonu v Tokiu řadu zajímavých konceptů a sériových vozů, a současně i naznačuje směr, kterým se společnost chystá ubírat.

Koncept Leaf Nismo má sportovní exteriér navržený divizí Nissan Nismo, která se zaměřuje na motoristický sport.
foto: Nissan

Nový koncept vytvořený s ohledem na motto Inteligentní mobility Nissan je jedním z nejzajímavějších vystavených vozů – jedná se o koncept Nissan Leaf Nismo. Celkově Nissan na autosalonu představuje 13 vozů.

Již 45. ročník autosalonu v Tokiu probíhá v areálu Tokyo Big Sight a je otevřen veřejnosti od 27. října do 5. listopadu. Tiskové dny probíhají 25. a 26. října.

Prohlédnout si můžete vše, co Nissan nabízí, a to včetně nejnovějších elektromobilů. Návštěvníci mají možnost vyzkoušet si Inteligentní mobilitu Nissan na vlastní kůži.

Koncept Leaf Nismo: Vlajková loď Nissanu

Nový Nissan Leaf byl představen v září a je vybaven nejnovější verzí technologie autonomního řízení v jednom pruhu ProPILOT.

Mimo to nabízí i systém ProPILOT Park: první technologii použitou u vozů vyrobených v Japonsku, která usnadňuje parkování automatickým ovládáním plynového pedálu, brzd, řízení, řazení i parkovací brzdy.

Další funkcí nového Leafu je e-Pedal, se kterým řidič může startovat, zrychlovat, zpomalovat, zastavit i odstavit vůz za použití jediného pedálu.

Použití závodních technologií Nismo v karoserii vozu přináší lepší aerodynamický výkon a menší nadnášení vozu bez dopadu na skvělý součinitel odporu vzduchu u modelu Leaf. V černém interiéru naleznete typické červené prvky Nismo, které vozu dodávají dravost.

Díky sportovnímu zavěšení kol a špičkovým pneumatikám nabízí koncept elektromobilu Nissan Leaf Nismo skutečně vzrušující zážitek, stejně jako na míru vyladěnému počítači, který zajistí okamžité zrychlení při každé rychlosti.

tisková zpráva

3 Comments on “Autosalon Tokio 2017: nový elektromobil Nissan Leaf Nismo”

Napsat komentář